Téka sztorik

fene a jó szívemet!!

2010. november 05. - tekasztorik.blog.hu

Végtelenül öreg bácsi lép be az ajtón, szerintem volt vagy 100 éves minimum, de tudod, az a fajta, akire ránézel és már szereted, de tudod, hogy nagyothall és bűn rossz már a szeme.

-Jónapot kívánok, azt szeretném kérdezni, hogy 1935-ben volt itt egy cipészet. Tud róluk valamit? Vagy maguk ugyanazok?

-Jajjj, sajnos nem tudom, de ez már video.....szóval nem cipészet vagyunk, mi filmekkel foglalkozunk.

-Mert az a cipészet 1935-ben országos hírű volt ám, annyira jól tudott talpalni az öreg Groth, amit megcsinált, abban még 20 évig tudott járni az ember.

-Értem. Hát manapság már nincs ilyen.

-Szóval mit tud róluk kedves?

-Sajnos semmit...sőt, a környéken nincs is cipész, ha jól tudom.

-Cipész! Igen!

-Na tudja mit? Tessék itthagyni a cipőket, majd én elintézem. -

(gondoltam úgyis lesz pár szabad napom, akkor majd elviszem a surranóit a cipészhez, aztán odafönn meg bevésnek egy pirospontot).

-Szóval átveszi a cipőket? Jaj de jó, hogy maguk még mindig cipészet! 1935 óta legalább ez az 1 dolog nem változott!

-Igen, ennek én is nagyon örülök, na tessék szépen ideadni, ráírom egy papírra, hol tetszik lakni és majd átviszem ha kész. (úgyis kell a mozgás, meg hát, miből áll, na!)

-Én itt lakom szemben, én vagyok a Kresenics Antal, ott lakom szemben a földszinten a családommal. Hát hiába, modern világ, házhoz hozzák a kész cipőket, majd megmondom a szomszédnak meg a családnak is, hogy ide járjanak ha gond van a cipőjükkel...

-CSÓKOLOM, AZÉRT EZT NE TESSÉK REKLÁMOZNI NAGYON MERT A KARDOMBA DŐLÖK!!!!!!!!

(de már késő volt!!!) 

 

...2 hónapig hordtam a cipőket a kedves Kresenics családhoz és kedves szomszédjaikhoz. Többet nem leszek szociálisan érzékeny, az tutttti!!!!

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek