Téka sztorik

Broken morning

2011. március 27. - tekasztorik.blog.hu

Szombat reggel van. Enyhén csipás szemekkel csetlek-botlok a bázison (téka), próbálom kinyitni a rendelőt (téka), közben jólesően csikiznek a Nap erőtlen kis sugarai.

Még nincs 10 óra, jön egy nagyon siető, feldúlt hölgy. Elmegy mellettem (a téka előtt sepregetek és pakolászok) és bemegy az üzletbe. Nem tudom mit hitt, talán hogy csak így vagyok és nem a helyiséghez tartozom, vagy hogy van még bent egy 500 fős személyzet, na mindegy, becammogok utána, hogy mit szeretne.

-Jónapot na, adjon már olyan játékot na tudja, itt van ezer forint...

és ekkor már érzem, hogy kúszik fel bennem az adrenalin. Ez már megint valami tökéletesen reménytelen és elkúrt párbeszéd lesz.

-Mit szeretne a hölgy?

-van maguknak olyan lottó izé gépük na?

-van igen.

-Akkor adjon már na játszani akarok, egy ezresért!

-DE MIT????????????

-Hát azt amivel a múltkor nyertem a Blahán na, ezerből jött háromezeröt, na olyat szeretnék.

-Puttót?

-Mit? Mi? Nem, most mondom, hogy mit! olyat amivel a háromezerötszázat nyertem na, de siessünk már a végén elmegy a busz!!

-Sajnos nem tudok sietni, ha nem mondja, mit szeretne! Lottót?

-jaj már az Isten verje meg hát nem igaz, hogy nem érti, amit mondok! Itt van ezer forint mit nem ért? Olyat adjon érte, amivel múltkor nyertem ott az aluljáróban!

...és én csak álltam, néztem összetörve, fejemben megannyi blaszfémia és káromkodás, fizikai bántalmazások és kínzások garmada rohangált rekord sebességgel...és csak álltam és nem akartam elhinni, hogy ez velem történik meg, hogy igaza van a Marcnak és az emberek átlag IQ-ja tényleg nem éri el a negyvenet, stb... Üveges tekintettel, utolsó leheletemmel azon voltam, hogy valahogy véget érjen ez a helyzet, zárjuk le, lépjünk ki egymás világából, még nyitva sem vagyok, ne szopja már le az egész napi energiaháztartásomat! De csak ennyit mondtam:

-Milyen típusú játékot szeretne a hölgy?

-Hogyhogy milyet? 5 perce ezt magyarázom, hát basszameg, ilyen kiszolgálást még életemben nem láttam...és a busz, na, most maga miatt azt is lekéstem!

 

Irtó dühödten távozott, majd még hallottam, ahogy valami szembe jövő öreg lánynak nekiállt magyarázni, hogy ne jöjjön be ide, mert ez egy olyan nyomorék hely, hogy még egy Black Jack sorsjegyet sem képesek adni.

 

 

Baszki! Kimondta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek