Téka sztorik

A majdnem lottó.

2011. április 02. - tekasztorik.blog.hu

Nyílik az ajtó, belép egy 2 méteres, 50 év körüli, kopasz, vállalkozsó kinézetű, izomagyú, fuxos baromállat. Előtte topog a 10 év körüli, márkás cuccokba felöltöztetett, köszönni képtelen, Nintendot nyomogató kis kölke. Ajtó előtt virít a 30 millás Audi, szóval minden és mindenki a helyén van.

Csávó nemre, napszakra, évszakra és korra való tekintettel udvariasan köszön:

-Csá.

-szép jó napot kívánok és szia-köszönök nekik bunkón ugyebár.

-hallod?-mondja-lottózni tudok?

-igen, ott van szelvény.

-hallod? (itt elkezdek gyanakodni, lehet, hogy fülorvos) felhívom az asszonyt, mert ő tudja a számokat. De csak kihangosítva tudok beszélni, mert múlt héten voltunk a...na mongyad má hol...(nyom 1 sallert a gyerek tarkójára) na izé na... az óceánnál na, ott voltunk és beleesett a mobilom a kibaszott vízbe, szóval azóta nem tudok csak ilyen hangos üzemben telefonálni, szóval előre is bocs.

-semmi gond (és már előre kuncogok magamban).

kicsöng, csávó velem szemben áll gyúrós terpeszben, fülétől 200 méterre tartja a telefont, nagyon kemény, nagyon alfa hím.

-Mivan?-szólal meg egy domináns női hang, tónus alapján származást, kerületet azonnal lecsekkolom...

-Hallod?-kérdezi emberünk-le fog merülni az aksim, mongyad má a számokat itt vagyok a izé a helyen na, adnám fel a lottót.

-Hallod? (kérdi a nő. baszki itt tényleg mindenki fülorvos lehet!) most volt itt a Lajos, hogy tartozol neki valami 750ezerrel...

-Ki vagy hangosítva, úgyhogy okosan beszéjjé mert széjjeltéplek! faszt érdekel a Lajos a telibevert számokat ugassad má mert lemerülök!

-Te! engem szerinted hol érdekelnek a te problémáid, mikor itthon pelenkázom  a gyereket a Lajos meg beront az embereivel és magyaráz bele a pofámba meg fenyeget...

 

csávókánknak kezd veresedni orcája...

-Figyejjé baszod, ezt majd otthon megbeszéljük, fogjad má fel agyilag, hogy ki vagy hongosodva és csak 5 számot mongyá má ne baszakodjak itt a lottóval estig!

-Picsába a számaiddal (rikácsol a nő) állítólag 2 hete nem szállítasz a Lajosank az meg remeg mert nincs meg az adagja és ezért itt fesztiválozik nálam, hát az összes szomszéd idecsődült bazmeg hát ki vagy te, te román gyökér, hogy...

 

...és ezen a ponton lemerült a mobil.

Na, a csávót elkapta a harci ideg, lebaszta a földre a telefont, káromkodott folyamatában vagy 5 nyelven, ismétlés nélkül, a végén meg páros lábbal ugrált a törött billentyűzeten.

Aztán lehiggadt, kért egy söprűt meg lapátot, adott egy sallert a biztonság kedvéért a gyereknek és távoztak.

 

 

 

Kis magyar szociográfia. Az élet szép.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek