Téka sztorik

rend-elek

2011. április 13. - tekasztorik.blog.hu

Én nem hittem volna, hogy ma még írni fogok, de az élet mindig produkál valamit.

Ma hazaértem úgy 6 óra körül. Töketlenkedek a lakásban, csöng a kaputelefon. Nem szoktam felvenni, mert biztos nem engem keresnek-gondolom- de most úgy gondoltam rendes leszek, leakasztom, beleszólok. következő történt.

-haló-mondom én.

-őőőőő jó napot kívánok-szólal meg egy 60 körüli női hang-én egy járókelő vagyok, épp itt sétáltam, látom, hogy ebben a házban van egy fogászati rendelő (teljesen más kapukóddal, de mindegy, megszoktuk), az lenne a kérdésem, hogy...először is...maga a doktornő?

(nah, gondoltam, belemegyek a játékba, különben is hízelgő, ha ledoktoroznak.)

-Igen én vagyok, tessék parancsolni!

-Az lenne a kérdésem, hogy nekem itt felül van egy hidam már évek óta, de meglazult. Alul pedig teljesen szét van rohadva az egyik bölcsességfogam, ezeket szeretném megcsináltatni, de hát tudja hogy van ez, per pillanat nincs elég pénzem, az SZTK-ban meg elrontanák, szóval tud javasolni valamit, hogy mondjuk én ezt otthon hogyan kezelhetném?

(na és akkor elszabadult bennem az idiotizmus)

-Természetesen. Van a körúton az a vasúti modell bolt, biztosan ismeri. Persze van máshol is, de az a legjobban felszerelt. Na. Oda be kéne menni és kéne kérni egy három ötödös NH 41/c típusú sínpár darabot. Tudja írni?

-Egy pillanat...igen...

-Na. Ha ez megvan, kérje meg az eladót, hogy vágjon le magának egy 5 centis darabot. Ezzel fogjuk ugyanis házilag elkészíteni a hidat. Ha ez megvan, akkor Csepelen a vasútállomásnál van egy aszfaltozó-betonozó telephely, könnyen meg fogja találni. Ott keresse a Józsit és kérjen tőle 3 gramm extra gyorsan kötő cementet, ezzel fogjuk betömni a rohadt-már elnézést-fogát. Ha összeszedte ezeket a hozzávalókat, akkor már csak egy pillanatragasztót kell vételeznie, ezt bárhol megteheti. Miután hazaért, helyezze a síndarabot a szájába, rögzítse a ragasztóval, majd kis tálkába tegyen vizet és keverje ki a cementet, kenje a fogára és utána ne egyen 3-4 napig.

-Igen, írom...ühüm...és mi van, ha kiesik a híd?

-vissza kell ragasztani természetesen, kicsit kellemetlen az íze és a szaga, de megszokja az ember. A cement sem nyújt majd magasabb komfortérzetet, de hát, ezek a házi praktikák.

-Nagyon köszönöm, igazán kedves...

-Nincs mit, de várjon, leteszem a kaputelefont, felveszek egy hatalmas, göndör parókát és egy üveg pezsgővel azért lemennék magához a kapuba.

-őőőőőőőő miért?

-Mert ez a kész átverés só volt. Várjon meg, jövök-mondom nevetve.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lementem, kinyitom a lépcsőházi kaput és vazeg Ildi néni volt az. Anyám barátnője 20 éve...Csak nem ismertem meg a hangját. Szóval, volt mit magyaráznom. :) Biztos nem nézett hülyének.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek