Téka sztorik

békávézás

2011. május 10. - tekasztorik.blog.hu

Hol volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy a BKV-nál a srácok, no persze csak úgy véletlenül, egy raklap lóvét nyúltak/sumákoltak/csentek, de jött ez az áfás-számlás elszámolós időszakosdi és gyűlt a szartorony, most mi lesz, el kéne számolni a rengeteg zsetonnal, kéne valami újítás, valami innováció, valami kamu céggel kötött kamu dolog, hogy kamu papírokon meglegyen, hova vándorolt a mennyei manna.

Össze is ültek a felettébb nagy tudású, túlképzett, jóképességű "szakemberek" és kitalálták, hogy a legjobb mégis csak valami teljesen értelmetlen, kamu dolog lenne. Ne újítsuk fel a metrót, jók azok a szerelvények 40 éve, nem kellenek új trolik, ne emeljünk fizetéseket, mi lenne mondjuk...mondjuk... ha átszámoznánk a buszokat!

Na, ennek aztán meg is örültek a fiúk, vettek is Donperinyont meg lazacot, rendeltek luxus prostikat meg pár kiló kokaint és bódult állapotban kitalálták, hogy a 30-40-50 éve megszokott számok elé odabiggyesztenek egy egyest, vagy egy kettest. a 60-as busz legyen 160-as, a 12-es busz 212-es és így tovább. Ez azért is frenetikus ötlet, mert:

1. Annyi haszna van, mint egy döglött náci vizilónak.

2. Pillanatok alatt össze lehet zavarni az embereket, főleg a nyugdíjasokat!

3. Csináltunk is valamint meg nem is, mint a mesében, itt a piros hol a piros, itt a többmilliárd hol a többmilliárd...

 

...és a terv, mint minden okos, hasznos, zseniális, nagyszabású terv ebben az országban, meg is valósult. Volt is káosz, volt is riadalom!

És most, hogy május hava beköszöntött, úgy döntöttek a srácok, hogy fogytán a kokó meg a fél éves Audi is old timer már, gyerekek, számozzuk vissza a buszokat így adóbevallás tájékán, nem lenne rossz egy új nyaraló Floridában, ez a birka nép meg majd megszokja, hát ezekkel mindent meg lehet csinálni!

 

És így történt, hogy visszaszámozták a buszokat, visszatértünk "A" pontba "B" pontból, csak a két pont között keletkezett némi nemű lyukacska, ami újfent az ország 1%-ának kedvezett, a maradék 99%-nak pedig maradt a mélytorok, mint mindig.

 

 

 Hát, ez van, így élünk. És ez megy minden nap, csak nem tudunk róla.

 

Magyarország, én így szeretlek!

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek