Téka sztorik

Kis napi maszek bölcselet

2011. május 13. - tekasztorik.blog.hu

Nagyapám, mikor ifjonc volt, azzal szórakozott, hogy fejeseket ugrált a Tiszába. Felment a hídra, kiszaszerolta, hol van örvény és beleugrott. Az örvénybe. Szép nyugodtan megvárta, míg az örvény leviszi egészen a folyó aljáig, majd pehely könnyedén kiúszott oldalt.

Volt aki nagyon félt, ezért kötelet kötött a derekára és úgy ugrott bele az örvénybe. Volt, aki kapálódzott és ki akart úszni. Volt, aki megfulladt, mert pánikba esett és úszni kezdett, miközben lefelé húzta a borzalmas, sodró erő.

Ha beugrott volna Buddha, ugyanezt tette volna.

Gondolom érezhető a párhuzam.

A szorongás, a depresszió, a magány, a fóbiák, minden pszichés nyavalya, lehúzza az embert a mélybe. Lehet kapálózni, sikongatni, pánikba esni, de semmi értelme.

Engedd el magad, szépen, nyugodtan. Éld meg a legalját, érj el a legaljára, onnan már csak egy út van és az kifelé, majd felfelé vezet.

 

Persze a legmagasabb spirituális szint az az, amit Nagyapám csinált.

Nem kerülte ki az örvényt, hanem beleugrott.

 

Én is próbálok így élni. Kötelek és pánik nélkül, nyugodtan, könnyedén.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek