Téka sztorik

Fater és a szemüveg

2011. június 07. - tekasztorik.blog.hu

Fater karosszéria lakatos. Ez annyit tesz, hogy ha adott esetben felcsavarodsz a villanypóznára, akkor elviszed a verdádat hozzá, hogy a horpadt elemeket pofozza ki, hogy azután el lehessen vinni a gépjárművet a fényezőbe és újra lehetőséged nyíljon felcsavarodni a villanypóznára.

Hálátlan és végtelenül koszos meló az övé, reggeltől estig kalapálás, hegesztés, csiszolás, por, dzsuva, stb. Ebből kifolyólag fater szemébe-mivel nem hord ilyen védő bizbaszt-folyton belerepül mindenféle cucc, például szikra, por, PB palack, kombinált fogó, colostok, miegymás. Ennek következményeképp, fater látása igencsak romlásnak indult, hetente jár amúgy is a szemészetre, hogy a fent említett objektumokat kibányásszák a retinájából, gyakorlatilag olyan vastag kartonja van a János kórházban, mint az USA alkotmánya, a doki rendszeresen könyörög neki, hogy hordjon szemüveget, de fater hajthatatlan volt.

Míg aztán, egy madárcsicsergős reggelen, megbaszta az agyát valami éterikus sugárzás és elhatározta, hogy elmegy a sarki optikushoz, csináltat magának egy rendes guggert, elég ezekből a 200 forintos teszkós turkálós szemüvegnek csúfolt, műanyag vackokból. Benyomott a melósruha zsebébe egy ötezrest, hogy ez tuti elég egy vadiúj szemcsihez, nem is lőtt nagyon mellé, délután kettőkor már kész is volt a 130ezer forintos szemüvege.

Jön haza nagy boldogan, aszongya:

-Ezt figyeld kis Viku (ez én vagyok.) TRIFOKÁLIS SZEMÜVEGEM VAN baszki!

megmutatja, hatás szünet, megnézem.

-Viku. tudod mit jelent ez? Olyan a lencse, hogy 3 in 1! 3 funkció van 1 lencsébe csiszolva! ha alul nézek ki, akkor tudok olvasni. Ha középen, akkor közelre látok, ha felül, akkor messzire.

Asztakurva-gondoltam magamban-ez igen.

-Te fater. és megszoktad már?

-Á, össze vissza nézek, nem látok semmit, de azt mondta az optikus, hogy pár nap és minden okés lesz.

Ezzel a mozdulattal fel is állt a konyhaasztaltól, megindult a hűtő felé, háromszor markolt a fogantyú helyett luftot, aztán kabbalából lefejelte a tálalót és beleremegett néhány Zsolnay, majd 15 élő és holt indoeurópai nyelven káromkodott, ledobta a szemüveget és közölte, hogy neki a 4D is sok volt, de most kb. 14D-ben lát, all in 1, kicsit az az érzése, mintha a vidámparkban lenne, szóval inkább iszik egy kis vegyigyümit a nagy ijedelemre.

 

Másnap reggel elindult melózni, tolatásnál kétszer húzta meg a kocsi oldalát, pedig 25 éve ugyanúgy áll ki a kertből, a Budaörsi úton többször ledudálták, aztán a a javítandó autóba olyan ívet csiszolt, ami életében nem volt ott, a kuncsaft mikor meglátta, lábon hordott ki egymás után 9 infarktust, aztán fater levette a szemüvegét és megállapította, hogy a 130 ezres csoda igen csúnyán torzítja a 4D-s valóságot, de az is lehet, hogy csak a trifokális lencse rossz részén nézett ki.

 

Az lett a történet vége, hogy vételezett magának 3 darab szemüveget, 1 olvasót, 1 távolra meg 1 közelre látót, ezeket egyszerre hordja az orrnyergén, a homlokán és a feje tetején, a haverjai meg -érthetetlen módon-  vízipóknak csúfolják.

Fater úgy van vele, hogy nem érdekli, nap közben mint egy élő reluxa, úgy váltogatja a szemüvegeit, de legalább nem csiszol ívet a verdákba.

A trifokálist meg odaadta anyámnak, aki rendkívül elégedetten billeg a tükör előtt, hogy milyen sokat fogyott...

 

 

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek