Téka sztorik

Bubuka felfedezése

2011. augusztus 10. - tekasztorik.blog.hu

Mondtam már-csak nem figyeltél mert állandóan szoft pornót tőtesz lefele a netről-hogy az én családom olyan, mint valami 1000 karú polip, ez sok gyereket tartalmaz hála az égnek, úgyhogy ilyen rotációs működési elven szoktunk rájuk vigyázni néha, ha kell.

Idén áprilisban elutaztak Bubuka szülei, mondtuk, hogy no para, majd hozzuk-visszük az oviba meg hasonlók, ki-mikor ráér, úgy. (ha senki nem ér rá, jól otthagyjuk az oviban  oszt pisloghat a rötyiben egész éjjel, meg kergetőzhet a képzeletbeli biztiőrrel).

Ja, mielőtt belerohannék a sztoriba! Láttad a "Fel" című rajzfilmet? Nem láttad mer surmó vagy és nincs benne pornó, szóval nyomjad gúgülbe és nézd meg a borítót. A kiccsávó az pont olyan, mint Bubuka. Megnézted?

Most megvárom, míg megnézed.

Jjjjjó, ügyes vagy, haladhatunk tovább.

Naszóval.

Hétfő délután én voltam a soros, el kellett hozni Bubukát az oviból. Slattyogok elé, látom, ül a kertben, minden gyerek játszik, ez a kis fityfasz meg gubbaszt az asztalkájánál és filctollal mindenféle koncentrikus köröket rajzol, mint valami pszicho-horror filmben a főszereplő szellemeket látó gyereke.

Odamegyek, mondom neki, csá kisöreg, mi a szitu? Aszongya, meg kell várni Laci bá'-t, mert ezen a héten van ilyen tehetség felmérő izé (csillag születik, vágod!), hogy kinek milyen sport, művészeti ág, satöbbi felelne meg, a focival kezdenek 4-kor.

Na, gondolom magamban, ez kurva érdekes lesz, a kis zsírkupac mit fog villantani a pályán, de sose lehet tudni. Megjön Laci bá, kibaszott jó képű harmincas csávó, bepróbálkozom nála, hogy esetleg nem csinálna-e rajtam egy olyan 50-60 fekvőtámaszt, de valahogy nem vevő a humoromra, vagy csak nem vagyunk egy súlycsoport, a szó összes értelmében...

Mindegy, gyerek odasúgja, hogy jöjjek vissza 5-re, mondom neki, ne szarjál be, ebben a kibaszott országban mindenki tud focizni, ha nem megy, rá se ránts, majd leszel politikus vagy szakkommentátor, ez annyira nem nyugtatja meg a gyereket, mivel nem érti a szó jelentését, de elkúszik a többiekkel.

Nyertem 60 percet, gyorsan elmegyek fagyizni, mert csuklóból és bokából mintha vesztettem volna néhány millimétert, ez tűrhetetlen, meg is küldöm magam 4 gombóc fagyival meg másfél liter jegesteával, nehogy a dehidratáció vagy az alacsony cukor szint áldozata legyek.

Sétálok meg ilyenek, aztán visszamegyek az ovihoz.

Bubuka lógó orral ténfereg már megint egyedül, edzőbá odajön hozzám, kérdezem: na? mikor igazol a gyerek a Barcához? aszongya: Hát, annyira nem ügyetlen, de alapvetően 2 dolog zavarja Bubukát a pályán. az egyik a labda a másik a lába... De megpróbálták, hogy beállítják a kapuba, de ott csak a szögletzászlóval túrta az orrát és minden fizikai törvényre fittyet hányva körbe körbe mászkált a kapufélfán, mint valami Tom és Jerry rajzfilmben, aztán mikor ezt megunta, lehugyozta a tizenhatost, elkérte Laci bá sípját, bedugta a seggébe és telefingta.

Hűha, gondoltam, ebben sem a kis Ronáldínnyó veszett el, odamegyek a gyerekhez, mondom neki, semmi gond, holnap jön a rajz szakkörre való "felvételi", az neked biztos menni fog, úgy is egész nap firkálsz.

Másnap megint én mentem érte, gyerek ugyanúgy ül egyedül, na mondom most már rácsapok a fejére egy rajztáblával mit nyomorultoskodik ez itt nekem, kicsi még a depihez. jön Jutka néni, összetapsolja a gyerekeket, na, ki rajzol a legügyesebben, aviszonlátásra, 1 óra múlva jöjjek vissza. nabazmeg, dráma az élet, megint mehetek cukrászdába. meghívom magam egy fél dobos tortára, külön kérek rá tejszínhabot (nem néznek hülyének), aztán az idő leteltével visszamegyek az oviba.

gyerek sehol. kérdem mivan.

Hát az történt, hogy Bubuka zsírkréta-málnafröccs kombóba fojtotta bánatát és gyakorlatilag orálisan-análisan kispriccelt belőle a szivárvány összes színe, most a vécén gubbaszt, de már adtak neki szénceruzát, nem akarta lenyelni, aztán felkúrták az agyát és megevett egy egész zacskóval, az majd elállítja a fosást, amúgy semmi baja, csak hát a rajzhoz is annyi tehetsége van, mint a focihoz.

Semmi gond, megvártam míg jobban lesz, hazamentünk.

Másnap megyek érte, aszongya csillogó szemekkel a kisgömböc, hogy ma jön Peti bá mert kosár edzésre lesz válogatás. Hű mondom, az fasza, úgyis vékony vagy meg elképesztően magas (pfff), biztos sikered lesz.

Peti bá jófej volt, nem zavart el, leülhettem a tornateremben egy kis padra.

Hát az úgy kezdődött, hogy Bubuka először egy srác hasáról pattant a palánk alá, utána meg másik két srác pöcséről, akik jóval magasabbak voltak nála, gyakorlatilag a parkettát jobban ismerte edzés végére, mint a csapattársait, egyszer passzoltak neki, véletlenül, de akkor a labda leverte a pápaszemét és sírva fakadt.

Hát, a kis Dzsorden karrierje itt véget is ért.

Gyereken látszódott már, hogy kezdenek szeparációs szorongásai és szociális fóbiái lenni, na mondom, gyere hazamegyünk, veszek neked csokit meg kólát, otthon meg azt játszunk, amit szeretnél.

Levettem pár társasjátékot, de elunta, aztán találtam egy sakk készletet. mondom neki, tudsz sakkozni puffancs? á nem tud.

megmutattam neki a lépéseket, elmagyaráztam a szabályokat, a gyerek 10 perc múlva úgy adott nekem 3 lépésből mattot, hogy azt sem tudtam mikor ettem tegnap délben. egész estig nyomtuk a témát, aztán másnap megemlítettem az óvónéninek, hogy hát itt lenne egy is Kaszparov, vannak-e ilyen szakkörök.

 

Telt múlt az idő, visszaálltam a régi kerékvágásba, Bubuka szülei is hazajöttek, aztán ülök a tulipántos kisvécén és a helyi lapokat nézegetem, ahol meglátom Bubuka fotóját, alatta a főcímmel: Nagycsoportos óvodás nyerte a kerületi sakkversenyt.

Akkorát koppant az állam, hogy csak spicccel tudtam visszarúgni a fejemre! Elöntött a boldogság és diadalittasan nevettem fel: Na kisköcsög, ezt is nekem köszönheted vazeg!

Úgyhogy azóta mindenki boldog, bár Bubuka még most is egyedül üldögél az oviban, de legalább már nem köröket rajzol, hanem ügyesen-bár magányosan-sakkozik.

 

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek