Téka sztorik

Fater meg a Tisza

2011. szeptember 08. - tekasztorik.blog.hu

Fater nagy arc, mint már mondtam párszor és mint ilyen, minden nyáron lezúz valahova a haverokkal mert csippantja a vízi sportokat is.

Nem történt ez másképp tavaly sem, irány a Tisza, kenutúra, asszonyok otthon, csak kanok meg rekeszes sörök.

Nu, meg is volt a hajnali 5 órás találkozó a budaörsi MOL kúton, -ezek állandóan itt találkoznak apám, tuti valami szőke csöcsös a soppos csaj-laposüvegből beficcent az 54 fokos hazai, utána irány a Tisza. Kocsiban már jó a hangulat, "bazmegbéla nem hoztál sátrat a kurva anyádat már megint ez enyémet fogod telefingani te szőrös állat, baszlak ki polifómra a patakpartra, kapsz 2 deci kevertet oszt kussolsz reggelig, álmodban  majd megint leborotváljuk a gojszlidat mint tavaly" és hasonló diskurzusok.

Megérkezés, kicsomagolás. A srácok csakis és kizárólag a legszükségesebbeket hozták, csakis azokat a dolgokat, amik a létfenntartáshoz elengedhetetlenek: Sörborpálinka, cigi, kávé, újság, gyufa, termosz, szóda ( a fröccshöz), viszki, rum, tekila, rötyipapír, alsógatya. Melegruha: nyista, váltás zokni: nyista, esőkabát, orvosi felszerelés: nyista, dezodor, tusfürdő, fogkrém: nyista. Merthogy a pálesz mindenre jó, 1 hétig nem fürdünk, ki a faszt érdekel?!

Na, első íccaka, tábortűz, szalonna sütés, irtózatosan dörgedelmesen fertelmes bebaszás, hajnalban kiterülve mindenki, mint a döglött legyek, Béla elaludt a félkész bográcsgulyásban konkrétan, Fater egyik lába a Tiszában, Ernőke arccal a homokban, orron át porlasztva azt horkolás közben, Tibi a majdnem felállított sátor előtt a cövekeken és a ponyván, Csabika meztelenül a parton, feje alatt kékoportós üveg, életveszélyes szerszámát ritmusosan csapkodja a langyos folyóvíz. Fatal error. Gémóver.

Reggel (délben) újrabútolás, holvagyokbazmeg miafaszvan, kapcsojjadmárleavillanytbazmeg, főzzélkávétbéla, anyád, tied, szarnomkell, holapapír, holapálesz, holajenő, hovaszarjak, miótavagyunkitt,aggyálcigitbazmeg...

Délután bepakolás a kenukba. Szakszerűen. Tibikém mi akkor ketten leszünk, te ülsz elől, kapd a lábad közé a sopronit meg az ászokat, adjál madzagot kikötöm a borokat a farhoz, had hűljenek, szúnyogírtó spré?minek az! Viccből dohányzom szerinted bazdmeg? Miattad kapok rákot a kurva anyádat, hogy ne szívják ki a véredet a kis geci moszkítók!

4 kenuban 8 borostás fullbebaszott vadállat, súlyok nem jók sehogysem, Tibi hogy rohadnál meg a segged felemeli a hajó orrát, szivárog a víz befelé, adjál zsebkendőt betömöm, lépjél rá majd abbamarad a szivárgás, bazmeg mekkora hal volt figyelted milyen rablás volt? Ne a halakat nézzed, hol vannak az evezők? túraboxban. Gratulálok! Mennyi van? 5. Nem baj akkora lapát kezeid vannak, jó lesz az, haladjunk, visz a sodrás rendesen, csurgunk egy huszast aztán megállunk tábort verni. Tudod mit verjél? azt! két kézzel, apukám, azt verjed két kézzel én mondom neked!

Tiszán szlalomozás beindul, laposüveg körbejár, sodrás erősödik, kenu dülöngél. Tűz a Nap, bézbolsapkák a kalaptartón maradtak a Volkswagenben, észrevétlen hipi hopi és már a Tisza közepén is vannak.

Bazmeg Csabi te hogyan kormányozol? Bazmeg nem látom a partot! Nem kéne beleugatni, ura vagyok a helyzetnek!

Folyó közepén óriási kidőlt rönk, frontálisan bele, csattanás, reccsenés, elsüllyedés, fuldoklás, másfél órányi eszeveszett küzdés ki a partra mellúszásban.

Ezek bérelt kenuk voltak Béla? Azok hát. Mobilok? kenuban voltak. Pénztárcák, iratok, jogsi, forgalmi? kenuban voltak. Kulcsok? kenuban voltak. SÖR??????????????? asztakurva semmink sincs!!!

Kupaktanács. Vissza kéne menni a kocsihoz. Hol van? 45 kilóméter innen. Hol vagyunk? faszomtuggya. Mi van itt? Van valami akármi? benzinkút? falu? Nincsen.

mostmilegyen. itt halunk meg. Se cigi se pia. Armagedon geci. Eljött a maja naptár. Dögkeselyűk fognak belőlünk villásreggelizni.

Na akkor stoppoljunk.

Fürdőgatyában mezítláb.

Meggölekbéla ez is miattad van, letépem a töködet!!!

 

Hát így történt, hogy Fater hajnali háromkor ököllel verte az ajtót egy szál fecskében, anyámmal olyan kikerekedett szemekkel néztünk rá, mint a Tom Henkszre mikor előkerült a Számkivetettben.

-Fater basszus, hát te? Mi történt?

-Elsüllyedt a kenu, benne volt mindenem. A fényképezőgép meg a telefonom is, szóval a pontyok most ott fotózzák egymást miközben szívják a Multimat és isszák a sörömet bazmeg, ideg lekarmol, megfagyok, fürdeni akarok...

-És hol van a kocsi?

-Hát az ott áll kerékbilincsben valahol a Tisza parton.

-És most mi a franc van?

-Semmi Viku, semmi! Egy olyan laza négyszázezremben  van az elmúlt másfél nap, szóval most inkább lefeküdnék és ha holnap felkelnék azonnal basszál le az emeletről!

 

 

...én meg elvonultam dohogva, hogy bezzeg tengerparti nyaralásra meg nincs lóvé....chö....

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek