Téka sztorik

Dr. Fufu, az életmentő.

2011. október 10. - tekasztorik.blog.hu

Ez most nem lesz egy vicces sztori, viszont most történt és elég tanulságos.

Jövök hazafelé a fodrásztól a kis aranyszőke hajammal, libbenek ( képzelj el engem a 87 kilómmal kecsesen libbenni) bele az őszbe és Kis Hercegnek képzelem magam, betérek a közértbe, nagyvonalúan elengedem a buszt, ma nem sietek sehova.

Kilibbenek a boltból mosolyogva és vidáman, elslattyogok a megállóig. Nekidőlök a kerítésnek mert pad az nincs. Tőlem olyan 15 méternyire szintén a kerítésnek támaszkodva álldogál egy nénike. Arra leszek figyelmes, hogy odamegy hozzá egy srác és felajánlja a néninek hogy karoljon bele, segít neki hazamenni a szatyraival együtt. Mennek előre pár lépést, gondoltam én is odamegyek, a srác biztos siet, majd én segítek a néninek.

Odalépek hozzájuk, mondom a fiúnak, hogy majd én átveszem a nénit, ráérek, menjen csak a dolgára. Nagyon hálás, el is rohan gyorsan.

Nénin látszik, hogy szarul van, többször elejti a botját. Kérdezem tőle, mi a baj? Hát támaszkodjunk inkább vissza mert szédül. Jó. Mondom, hol teccik lakni? Itt 1 utcával feljebb. És miért teccik ennyit cipelni ha ilyen szarul teccik lenni? Család van? Nem nagyon válaszol, vagy ha igen akkor zavarosan. Annyi kiderül, hogy még életében nem volt ilyen rosszul. Akkor bevillan egy megérzés, hogy itt gáz van, nekem (az agyonképzett doktornak! :D ) az az érzésem támadt, hogy itt valami agyvérzéses dolog lesz a hunyó. Így hát tovább faggatom. Milyen gyógyszert teccik szedni-mintha farmakológus lennék, vágod-  mikor volt utoljára orvosnál, tessék a szemével követni az ujjamat, tessék ideadni a csuklóját, megmérem a pulzusát,  pontosan mit tetszik érezni, volt-e már agyvérzése, stb... A végén pikk pakk felállítok egy diagnózist és arra jutok, hogy mentőt kell hívni, mert itt gáz van. Ha a nénit most hazakísérem akkor otthon egyedül esetleg meghal estére, azt meg nem szeretném, bár sohasem tudnám meg, hiszen nem ismerem. Kérdem tőle kit hívjunk fel de nem tud számokat fejből.

Hívok mentőt, egész felnőttesen megoldom a témát, korrektül elmondom a diszpécsernek a szitut meg a címet, 15 perc múlva meg is érkezik a fehér járgány. Mentőtiszt kiszáll, kibaszott idegesen rám néz: -MAGA NORMÁLIS? MIÉRT HÍV MENTŐT, MIKOR ITT ÁLLNAK AZ ORSZÁGOS ONKOLÓGIAI INTÉZETT ELŐTT? HISZEN EZ EGY KÓRHÁZ!!!! Ó mondom, milyen cukker hogy még le is basz, elnézést, nem tudom, hogyan működik az egészségügyben a bürokrácia, én kérek elnézést, hogy nem ismertem fel a helyzetet-meg a bárcás nénikédet, te három ajtós köcsög!-ezt persze nem mondtam neki mert nyúl vagyok.

Nénit beültették a mentőbe és kajak feltették neki ugyanazokat a kérdéseket, amiket én. Közben meg dagadt a májam, milyen kúrva okos vagyok! :) Pedig hát nem . :)

 

Becsukták a mentő ajtaját, még annyit megkérdeztem, hogy mi a diagnózis, mi baja lehet a néninek, azt mondták valószínűleg agyvérzés.

HÁT ÉN IS ERRE JUTOTTAM BAZMEG, úgyhogy most elvonulok egy sarokba és szentté meg orvossá avatom magam. :)

 

 

 

Tanulság: azért kell sok tudományos könyvet meg folyóiratot olvasni, sok tudományos műsort nézni, mert adott helyzetben életet menthet. A fiú simán hazakísérte volna a nénit...Én meg pár hónappal ezelőtt láttam egy riportfilmet egy nőről, aki agyvérzést kapott...persze nézhettem volna valóvilágot is akár...

 

(ha felszállok az előző buszra, akkor ottmarad a néni egyedül... dedurva...)

 

 

Öregekkel beszélgetni mindig hasznos. Az ember életében mindig kell hogy legyen legalább 1 öreg ember, akitől tanulhat. Persze ez nem választás kérdése.

 

 

 

 

 

 

(this story is dedicated to Dr. Varga Marcell Benjámin.../one of my best friend.../ Yes buddy, I'm a genuine doc inside :)   )

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek