Téka sztorik

Hánykor? Holdkor!

2011. november 03. - tekasztorik.blog.hu

Van egy barátnőm, 38 éves, van egy kisfia, 7 éves. Egyik hétvégén fogták magukat és átmentek a csaj anyjához ilyen ottalvós kiruccanásra mert a lánynak másnap volt a szülinapja. Amit a sztorihoz tudni kell: csaj is meg a fia is holdkórosak. De halál komolyan. Aludtam már náluk, ezek úgy jönnek-mennek éjszaka csukott szemmel, mintha teljesen  természetes lenne, közben meg dumálnak mindenféle faszságokat.

Szóval irány a Nagyi.

Este lefekvés a gyerekkel egy külön szobában, Nagyi a sajátjában. Szépen alszik mindenki.

Hajnali 2 óra körül felkel a gyerek, szemei csukva persze, elindul a lakásban, nekimegy mindennek de nem kel fel csak magyaráz, hogy a kisautója így, meg a kutyák meg a Panni néni az iskolában, satöbbi... Egyszercsak megáll a gázrezsó előtt, kinyitja az ajtaját, letolja a gatyáját és belepisil a sütőbe, amiben anyuka szülinapi gyümitortája pislogott értetlenül a hirtelen bekövetkezett és felettébb kellemetlen eseményekre. Közben odaért a barátnőm, szintén holdkórosan és rutinból elkezdte arrébb vinni a gyereket, közben párhuzamosan beszélgettek más-más dolgokról, majd a gyerek felvette a földről a locsolókannát és szépen végigöntözte a bordázott radiátorokat a fal mellett, majd kinyitotta a hűtőt és előhalászott 5 darab tojást, azokat módszeresen szétplaccsintotta az ablakon majd visszafeküdt az ágyába. Anyuka eközben átment a nagyihoz aki békésen horkolászott kicsiny heverőjén, alsó és felső fogsora csendesen úszkált egy pohár bubimentesmentes vízben,barátnőm lehajolt, felemelte az ágyneműtartót, ugyebár az anyja ezáltal a falhoz lett kenve, mint valami magatehetetlen palacsinta, erre felriadt az öreglány de nem mert mondani semmit, mert úgy tudta, a holdkórosokat nem szabad felriasztani. Így aztán a hideg falhoz nyomódva, csendben várta a végkifejletet, barátnőm erősen tartotta az ágyneműtartót majd kitámasztotta egy székkel, letolta a pizsamagatyáját és leült a nyitott heverő szélére, majd hagyta távozni szervezetéből a felesleges salakanyagokat, elővett pár paplanhuzatot és kézzel hímzett díszpárnát, megtörölte szexi fenekét, visszahajtotta az ágy tetejét a rajta pánikoló és épp nem annyira büszke édesanyjával, majd bement a fürdőszobába, bekente a testét néhány centi vastagon hajzselével és visszafeküdt az ágyába.

 

 

 

 

Ezután-a döbbent és szitkozódó nagyi kivételével-mindenki békésen szuszókált reggelig.

 

 

Másnap délelőtt hívtam a barátnőmet, hogy hát hogy érzik magukat muternál, mire a következő válasz érkezett, nem kis meglepetésemre.

"38 vagyok bazmeg, a gyerek lehugyozta a tortámat, én beleszartam anyám ágyneműtartójába , és 2 órája gyantázom magam akaratom ellenére  hajzselével, amit a paplannal és a lepedővel próbálok magamról leszedni. Amúgy köszönöm kérdésed, semmi extra, ez is csak egy teljesen átlagos születésnap, leszámítva az elviselhetetlen szarszagot, ami anyám szobájából árad..."

 

 

 

Ezután egy darabig nem aludtak nagymuternál és a telefonhívások és megritkultak...

 

 

 

(köszönet a sztori alapjáért Anitáéknak...)

 

 

 

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek