Téka sztorik

Önmeghatározás

2011. november 13. - tekasztorik.blog.hu

Szószedet a Kis állathatározó enciklopédiából.

 

A Fufu.

 

A Fufu (videothaecus grandus punnyadus) elsődleges előfordulási helye a budai hegyek. Szeret kocka alakú épületekben sunyi módon megbúvni. Szőrzete (ruházata) igen egyszerű, más, domináns, fajtabéli nőstényektől igencsak elmaradott, rangon aluli. Feje puffadt, szemei dülledtek, első két foga nyúléhoz hasonlatos, járása miatt gyakran tévesztik össze jetivel, barnamedvével és császárpingvinnel, ezért a vadászidényt zárt helyeken, barlangokban tölti.

 

A Fufu emlős állat, bár utódokat nem hoz a világra és magányosan él, kutatók szerint ennek oka a testéből kipárolgó, egyedi, borzhoz hasonlatos szag lehet, illetve rút ábrázata. A Fufu mindenevő, de a csípőset, az alkoholt és a kávét nem szereti, ezeket csak kóbor turistáktól szokta kapni, ilyenkor agresszív lesz és támadó pozitúrát ölt magára, amin mindenki jót nevet, mert a Fufu, méretei ellenére, egyáltalán nem veszélyes állat. A Fufu kedvenc eledele a rizseshús, amihez bánatára, nagyon ritkán jut hozzá. Reggelente kakaót vagy teát fogyaszt. Ha nem vesz magához naponta legalább háromszor táplálékot, halálfélelme támad és depresszióba zuhan.

 

A Fufu egy életképtelen állat. Szolipszista mizantróp, szeparációs szorongásokkal és különféle neurózisokkal. Napi 12 órát alszik, a maradék időben pedig sajnálatot akar kicsikarni környezetéből, de mindhiába.

Mivel csak 1 példány van belőle, ezért még ebben a században kihal-hála a jó Istennek.

 

 

 

(köszönet az ötletért Gyöngyinek).

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek