Téka sztorik

Bevállalós világ

2011. november 18. - tekasztorik.blog.hu

Vannak szavak-ölég sok-amiknek nem tudom a jelentését. Ilyen például a "bevállalós." Sejtem, de nem tudom egész pontosan, hogy mit is takar, ezért valamelyik nap körbekérdeztem a tagokat. Az alábbi eredmények születtek.

 

1. Dr. Kiss Péter, 58 éves, ügyvéd:

"A bevállalós? Az aki mondjuk a jövő héten felvesz svájci vagy euro hitelt, vagy hisz abban, hogy a forint vagy a jen alapúval jobban jár, na az az."

 

2. Joci, 36 éves, autószerelő.

"Vasárnap este betolnak hozzád egy kombi mergát, hogy holnapra legyen kész és 3 elemet kell cserélni és zárva a bontó, na az bevállalós meló öcsém!"

3. Erzsi néni, 87 éves, nyugger.

"Bevásárlós? Mit kérdez csillagom? Hogy mit jelent ez? Hogy mi? Be.. mi? Be vállalós? Biztos az a várandósnak valami szinonimája nem?"

4. Dezső, a postás.

"Bevállalós? Az az ami te nem vagy cicám! Tudod: anál-orál-nazál, elölről-hátulról-alulról-felülrőloda-vissza-keresztbe-kasul, gruppen-bi-leszbi-mélytorok, na az a bevállalós. Ezt nem tudtad? Ú de hülye vagy!"

5. Béla, 57 éves, aszfaltozó.

"Hát, mondjuk 6 napban nyomom a 12 órát és mondjuk megkérdezik, hogy a hetediket is bevállalom-e 250.-/óra pénzért, akkor bevállalom, na. Szerintem ez a bevállalós na érti, aki plusz műszakot vállal be."

6.

Tihamér, 28 éves, boxoló.

"Vannak olyan ellenfelek, akik fejelgetnek állandóan, azok a befejelősek. Vannak akik tolnak vágod? Folyton a kötél felé. Azok a betolósak. Meg vannak akik vállal tolnak, azok a bevállalósak."

 

7. Szandi, 23 éves, hivatásos...

"Gumi nélkül egy ukrán kamionossal, aki 3 hete van úton és tudod, hogy nem fürdött, az M7-es leágazásánál, ...na az bevállalós."

8. Anyám.

"Bevállalós? Én voltam közel 35 évvel ezelőtt. Inkább vállaltam volna még 28ezer oldal gyorsgépírást..."

 

9. Danika, 6 éves, nagycsoportos.

"Bevállalós? Az az aki beválogatja a csapatba a focis játékosokat, nem?"

 

10. XY nagyonhíres politikus, 59 éves.

"Hát, ahogy elnézem, a Viktorék. Azok bevállalósak. Amit azok csinálnak az még a komcsikon is túltesz, pedig bevállalásban ott sem volt hiány, sőt, hiányból ott is elég jó volt a bevállalás..."

 

11. Ede, 62 éves, hajléktalan költő:

 

"Bevállalós. de szép szó. Azt hiszem, én vagyok az, mert vállalom, hogy hajléktalan vagyok és fennáll  a veszélye, hogy egy kalickában leszek a Bucival..."

 

12. Pityu, 31 éves, póker játékos.

 

"Én apám, én vagyok a bevállalós! 4 ászt simán bedobom, hátha a következő leosztásban ötöt kapok!"

 

13. Fater:

"Kis Viku, én vagyok a bevállalós! Itt szopogatom órák óta ezt az agárdi rozé fröccsöt de van egy bontott soproni a frigóban mert anyád csak 1 fél pohárral ivott tegnap ebédnél és meghagyta és az előbb megkért, hogy igyam meg és meg fogom inni és még itt van a szülinapomra kapott fél üveg Sétáló János meg a mélyhűtőben a Jéger, szóval ha valaki, hát én tuti bevállalós vagyok!"

 

14. Ilona, 39 éves, 2 gyerekes anya.

"A mai világban megszülni a harmadik gyereket az adókedvezmény miatt, mikor azt sem tudni, lesz-e holnap államcsőd vagy sem, na az bevállalós."

 

 

15. Fufu, (mindjárt)35 éves, bolti eladó

 

"88 kilóra citromsárga tanga bikini, este 11 után csülök bundáskenyérrel, napi 12 óra alvás, 365 napból 347 totál depi és nem használni drogokat, ébredés után a tükörbe sikítani, sötétben lábat gyantázni, pacalpörire őszilevet inni, tripla tokával randira menni,na az a bevállalós."

 

 

 

 

Köszönöm a figyelmet, az adatokat átadom az országos statisztikai hivatalnak.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek