Téka sztorik

Ica és a karrier

2011. december 08. - tekasztorik.blog.hu

Icáról tudni kell, hogy nem tud angolul. Franciában anyanyelvi szinten van, de azt kezdi unni így közel a harmadik ikszhez, úgyhogy nem kevés térdepelés után felvették egy gigamega utrabrutál multi irodaházba titkárnőnek.

Minden üveg, ezer ember, ügyvédek, közgazdászok, bankárok. Mikor felvették, elég hamar kikristályosodott a háeresben, hogy Ica nem független szakmai konzulens lesz, hanem levélfelbontogató, kávéfőző, takarítgató kis cicabébidoll.

Így is lett, hiába keresték a román kamionosok meg az arab befektetők Icukát, ő bizony kőkeményen beállt melózni az irodaházba és kissé elhalványult a Gubacsi út fénye is nélküle.

Már 2 hete töltötte ott az idejét-az öltönyös és módfelett "hűséges", kapuzárási pánikkal reménytelenül harcoló brókerek nem kis örömére-mikor behívatta a nagy nagy nagy főnök, mert a személyi titkárnője szabin volt és kávét óhajtott inni őfelsége.

A nagyfőnök épp mobilon beszélt mikor egy hanyag kézmozdulattal betessékelte a riadt Icát és csak annyit súgott oda, hogy legyen szíves nézzen már rá a gépemre, van-e valami kiírva.

Ica odament a hatalmas tölgyfa íróasztalhoz, remegő lábakkal és 28 centis kamu brillköves topánkájában, rávetette üveges tekintetét a monitorra, ahol is a következőket olvasta:

"Press F1 buttom".

 

Hát ezen erősen elkezdett gondolkodni. Közben a nagy ember szivarra gyújtott és leült bőr kanapéjára, érthetetlen kifejezéseket és gesztusokat használt, Ica meg csak állt és minden platinaszőke hajszálával, megfeszülve gondolkodott, tövig rágta rikító pink, műanyag körmeit, majd felgyulladt a kis láthatatlan villanykörte úgy a feje felett pár centivel és a tettek mezejére lépett.

 

Úgy gondolta, megoldja a helyzetet és útnak eredt. Meg sem állt a közeli újságosig, majd visszatért az irodába, ahol a főnök épp letette a mobilt. Ica csábosan becsukta a hatalmas, két szárnyas ajtót, levetkőzött tangára, feltérdepelt kutyapózhoz az asztalra és letett a góré elé egy újságot, aki értetlenül, de kétség kívül álló cerkával nézte a jelenetet, majd megkérdezte az eddig ismeretlen alkalmazottat, hogy mégis mit csinál?

Mire Ica rezzenéstelen arccal és buja hangon csak annyit válaszolt:

-Hát, baby, ha jól tudom, a press az a hírek angolul, az F1 meg a Forma 1. Gondoltam lemegyek az újságoshoz és hozok neked egy Ferrari magazint. A buttom meg fenék, úgyhogy hajrá bébi, toljad csak befelé a kockás zászlód rúdját,volt már olyan kuncsaftom, akinek csak a luxusautókra állt fel!

 

 

 

 

 

A 14 nyelven beszélő, 3 diplomás, 61 éves multimilliárdos befektetőnek gyakorlatilag koppanás nélkül esett ki a szivar a szájából, viszont Ica örömmel újságolta másnap, hogyan lett egyik pillanatról a másikra személyi asszisztens.

 

 

 

 

 

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek