Téka sztorik

Tuti

2011. december 17. - tekasztorik.blog.hu

Mindenki ismer olyan embert, aki 50-60 év körüli, iszikdohányzik, csíkos tréningszerkóban nyomul és osztja az észt hívatlan  prófétaként, azaz: tudja a tutit.

Legyen szó sportról, politikáról, közéletről, ő tudja a tutit és reggeltől estig mondja is. Betér kocsmákba, lottózókba, közértbe, mindenhol ott van és mondja a frankót. Havi 80ezerből tengődik, szidja a rendszert és árad belőle a frankóság.

Ismersz ilyet, mert ez egy típus. Olyan típus, amelyik az agyadra megy és végtelenül szánod, de ő meg téged sajnál, hiszen TE nem tudod a tutit, vele ellentétben!

 

Na, ilyen a Focis Feri.

Hetente bejön totózni és osztja az észt. Teljesen mindegy, hogy mondjuk egy szőke 18 éves csaj van itt, aki épp kölcsönözne, vagy egy család, ő bazmeg odamegy hozzájuk és belemagyaráz az arcukba. Hogyaszongya:

-Figyejjé má kisanyám, hát a Mencseszter, na az készen van érted? Annak annyi volt. A Reál az bunda, fos mindenki, megvette az uefa, sőt a teniszt is megvette az uefa, mert mindenre ráteszik a kezüket. Hallod? A Felcsútot megvette a Mahacskala! Ezt csak én tudom, majd olvashatod a hírekben, de én, a Feri, majd jussak eszedbe bogaram, én már mikor megmondtam, de mikor! Kézilabdás lányok közül most három csatár elment szülni. Melyik három? Nem árulom el, megtolnád százezerrel a bajnokit! Én kérlek múlt héten 1 milliót nyertem tippmixen, 200 forintból. 1 misit, vágod? Figyelj, nekem vannak belső információim, idefigyejjél. Én pontosan tudom, mikor mi történik. A NASA tehet az egészről meg a CIA. Ők irányítanak mindent.

-Ferikém, mi is lett a tegnapi szelvényeddel, amit 20ezerért adtál fel?-kérdem enyhén cinikusan...

-Jaj édes csillag, haggggyad már! Az olyan bunda volt, hogy még a közönség is benne volt kis csillag! Mindenki elbukta aki fogadott, vágod? Mindenki! Sakkoztunk a Rudasban a fiúkkal és mindenki erre a szemét bandára fogadott és mindenki elbukta! De nem azért mert nem tudtam mi lesz, csak hát a pályán bundáztak meccs közben! Ilyen is van ám! Hogy a meccs előtt még nem tudják a srácok és meccs közben jön egy telefon az uefától meg a nemzetközi bukméker irodáktól és már heló van! Hát itt minden bunda édesapa! Múlt héten 180ezret nyertem a lovin, mert tudtam, hogy a Félhold tele van nyomva gyorsítókkal. Onnan tudom, hogy a zsokéval járok a Piros Hetesbe. A zsoké meg az unokanővérem húgának a lányát tolja...mondjuk nem gyorsítókkal az tény...

-Feri, akkor te egy gazdag ember vagy. Hiszen az információ a legnagyobb kincs!

-jaj dehogy vagyok kérlek dehogy vagyok. Én csak egy kis üzletember vagyok, veszek-eladok, ilyesmi. Benne vagyok a pezsgésben, az éjszakában, van egy haverom, a taxis Tibi, na annak jól megy anyukám, az hozza a stifundert meg a házipáleszt Kalocsáról, eladja a hülye turistáknak aranyárért, annak jól megy. De neki is én adom a kosárlabda tippeket, mert ő meg azt nyomja nagyba'. Vágod? Aztán osztozunk. Jó mondjuk múltkor elbukott 800ezret de ki látott már olyat, hogy döntetlen lesz egy kosár meccs bazmeg?! Te láttál már olyat? Ki a fasz látott ilyet, hát az amcsik állandóan bundáznak! Az Obama, mivel fekete, nagyon benne van a kosárban, nagyon érdekelt. Mindenki tudja. Mióta ő az elnök, teljesen más a kosár is. Persze a nagyon jó játékosokat kiszűrik és viszik őket a NASA-hoz, berepülő pilótának, mert hát a háború akkor is nagy zsuga. Ezért haldoklik az amerikai kosár.

-Jól van Ferikém, most már hagyjuk a tagokat is érvényesülni-tessékelném kifelé finoman.

-Tagok, mi? Hát ez egy nagy luxus ez a DVD kölcsönzés. De összeomlik ám a rendszer hamarosan, aztán jön a húsjegy meg a kerekeskútból a víz, nem ám szénszavas minerálvasszer meg olasz felvágott! Ez a politika is, ide hallgass, rém egyszerű dolog. Minden az oroszok kezében van. A Viktor, az MSZP, a LMP, az összes párt, de nem csak itt, idefigyejjél, egész Európa az oroszok kezében van! Ők meg a Kínaiak kezében vannak! De ez egyszer összeomlik anyukám, oszt tudod mi lesz itt? Fogjuk a csáklyát és felbaszkodjuk a betont, termesztünk az M7-esen paradicsomot meg sóskát! Senkinek nem lesz semmije, mindenki buddhista lesz! Ülünk majd az M1 leágazásánál és szívjuk a gandzsát, mászkálnak a tehenek, hordákban fogunk élni, Lexusból építünk kunyhót bazmeg! Mert most ugye mi van? Vannak a gazdagok meg a szegények. Ennyi. A középosztály elment borért, kilépett a vonalból, nincsen, kész vége. A gazdagok is hamarosan legatyásodnak, az oroszok miatt, mert ők megvették a világbankot és akkor majd kapálgat a bróker meg az ingatlan mágnás, ott velünk és esszük a paradicsomot meg az újhagymát a földből. Aztán kezdődik minden elölről majd, ha az oroszok úgy akarják, de ahhoz megint ide kell jönniük és akkor már, idefigyelj, a sárgákkal jönnek együtt! Nem lesz Európa, mert az Oroszkína lesz édesapa! Nem tudtad mi? Én átlátom a világpolitikát édesem, ne aggódj. Nekem ITONG bunkerem van a kert végében a föld alatt! Hát velem viccelsz? Engem kóstolsz be? Szellőzőrendszer, szalontüdő konzerv, Hubi, rötyipapír, ami kell! Felőlem jöhetnek a sárgák, nekem jó helyem lesz, kihasználom a geotermikus erőforrásokat is, mi bajom lehet édesanya? Mi bajom lehet? Engem nem talál meg a NASA meg az FBI meg a WHO! Hát jövőre ideér az az üstökös, megmondták a majákok, namármost azok olyan spiritiszta szinten voltak, hogy a két kezük közé vették a mammutot és megsütötték idefigyelj! Nem szaroztak, a Tefál is tőlük lopott egy csomó ötletet, pereskednek is, csak hát közben kihaltak a majákok, mert ezt a rohadt lokális felmelegedést ezt nem élik túl csak a csótányok! A jegesmedvék évente hetvenszer vedlenek tudtad? A faszuk televan, sehol egy zebra vagy valami, amit megehetnének! De majd ennek is vége lesz kisanyám!

 

Na megyek, kezdődik a Fradi meccs, az asszony megkért, hogy vegyek egy liter tejet meg 25 deka zalai felvágottat, hiába, megtehetjük, na. Jól megy. Különvonattal hordom haza a lóvét, élére van állítva, kifolyik a gardróbból!

...Figyu már Vikikém, nincs kölcsön holnapig egy százasod?

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek