Téka sztorik

Megérkezési beszámoló

2012. február 26. - tekasztorik.blog.hu

Szóval lassan 2 hete már, hogy megérkeztünk Inglendbe. Az időjárás, a kaja és az emberek is nagyszerűek, sok az arab meg a feka, meg az angol, szóval én roppant jól érzem magam és mint valami idilyóta, odamegyek mindenkihez beszélgetni, amit rendszeresen így kezdek: háj, áj em a sztréndzsőr, vud ju lájk to talk vid mi? Ilyenkor bután néznek rám, de aztán elmondom nekik, hogy csak beszélgetni szeretnék, mert érdekelnek az emberek, meg hogy például mi a véleményük erről meg arról, hol van a posta, hol tudok venni kakaót meg majonézt, szóval ilyen ingyen angol nyelvleckéket rittyentek magamnak.

Repülőút fergeteg parádé volt, 38 fokos lázzal mindenki, a mindenki az én voltam meg a Fürtös meg a 2 gyerek, kánonban hánytuk telibe a britiservéjzt, de meg is érdemlik, olyan kaját amik azok adni merészeltek, Nagyapám is kiköpte volna a frontvonalon, kicsi Zé le is köpte a sztyuit, ez nekem nagyon tetszett, 2 és fél óra volt az út, mondom, maga a pokol, de ha érezni akarod az életet akkor mindenképp repülj influenzával, maradandó élmény csak az előjel más.

Azon anyáztam, hogy beszállsz ugyebár 1 azaz 1 darab repülőbe és eccercsak elhúznak 1 kék függönyt és hopp, az ott az eslő osztály. Milyen egy beteg, fasiszta dolog. Amúgy rájöttem hogy egyáltalán nem szeretek repülni, kicsi a hely, nem fér el a kis picsám, nem tudok mozogni, vergődök, bedugul a fülem, fos a kaja, lázadozom a biztonsági öv bekötése miatt mert nem látom értelmét, szóval megérkeztünk végre a Híszróra és az itt van közel mert mi Maidenheadben lakunk. Ez közel van Londonhoz de még közelebb a Temzéhez, ami egy folyó, kanyarog meg folyik, elképesztő izgalmas. Anglia amúgy olyan, mint a filmekben meg a képeken, tipikus házak és tipikus autók, de, mondom, az emberek irtó cukkerek. Még alig érkeztünk meg, mikor áthívott a szomszéd vacsorára.

Linn olyan 50 év körüli és szerintem alkesz. Fitt kis nő, csupa jókedv, de valami süvít a fejében, ami nem baj. Ott volt még Dzsim, aki 91 éves és van neki 2 kutyája meg egy parkinzon kórja és hatodik Györgynek volt a mérnöke vagy miafaszomja és ott volt még Róz, aki fekete és Afrikában született és kajak úgy néz ki mint egy gorilla. 2 méteres csaj, olyan ajkakkal mint a combom, olyan akcentussal, mint a faszom, de irtó ari. És ott volt még Kate, aki igazi, karót nyelt, kimért angol hölgy, aki nagyon ad az etikettre, mi meg nagyon nem ismerjük, ezért rendszeresen megsértettük, mármint az etikettet, például kaptunk 3 villát 2 kanalat és 2 kést és ebből 1 szett ezüst volt és nem tudtuk melyiket mikor kell használni, én a végén kézbe vettem és haraptam a sztéket, kérdezték hogy jól átsütve kérem-e, mondtam, hogy igen, de hatodik György parkinzonja azt mondta, hogy együnk inkább bládi sztéket, így aztán téptem bazmeg mint az oroszlán, na ettől kicsekkoltak etikettileg, mondtam, hogy ha van antik ezüst fűrész nekem az is jó, de ezt élő ember nem tudja elvágni. Amúgy finom volt minden csak nem volt íze semminek de jót mulattam az embereken. Utána kaptunk különféle sajtokat meg kenyeret, utána kérdezték, hogy kérünk-e tortát de nem kértünk mert leült a belünkben a kaja. Kicsi Zé módszeresen végig rágta az asztalok lábait, Szemi rohangált és kurvaanyázott, szerencsére nem értették a hülye angolok, mi meg csak annyit mondtunk hogy 4 éves a gyerek és már nagyon szépen beszél. A  többiek bort ittak én meg valami helyi üdítőt, tök jó volt.

 

Közben persze hívott fater akinek hallottam hogy párás a hangja mert nagyon hiányzik neki a kis Viku és nem is olyan jó a konyhában, egyedül, box meccset nézni, mint velem és én mindig előre megmondtam, ki nyeri a box meccseket, szóval épp hívott, mikor egy darab krembörris sajt volt a szájam szegletében és azt akarta megtudni, hogy melyik jobb a Cselzi vagy a Mencseszter sziti de nem tolmácsoltam a kérdést, mert nem éreztem, hogy ez lenne itt a megfelelő célcsoport. Aztán a vacsora végén Linn betett egy Iron Maiden CD-t és táncolni kezdett, ekkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy az angolok kajak flepnisek, de nem gáz, mert én is visszafelé vagyok bekötve, mondjuk na ennyire nem, de Linn elkapta Szemit és táncoltak, kicsi Zé az orrát piszálgatta az antik ezüsttel, a Zsemle pedig nekiállt elmagyarázni a félsüket, 91 éves Dzsimnek, hogy hogyan kell megmenteni a Föld nevű bolygót mindenféle zöld innovációkkal, ezt egy ideig figyelmesen hallgatta az öreg majd belekezdett Artúr király legendájába, ezt nem értettük, hogyan jön a klímaváltozáshoz, de illedelmesen bólogattunk.

Most ott tartunk, hogy vissza kéne hívni őket vacsorára, már csak a hangulat miatt is, de a Fürtös előbb issza ki a Temzét semminthogy sztéket csináljon, úgyhogy majd kapnak salátalevelet meg teljes kiőrlésű kenyeret, had szokják a törődést.

 

Fater kitalálta, hogy találkozzam Texasszal, aki a haverja volt nőjének a nem tudom kijének a nem tudom kije és találkoztam vele és csak 1 füle van és félig német félig angol, (vagy tán egészen az), de akcentus alapján bolgár. Azért van csak 1 füle, mert Texasz sem normális, és pár évvel ezelőtt kitalálta hogy cirkuszban akar dolgozni és modellt állt egy késdobáló számhoz egy parafa tábla előtt és mikor a csóka bekötött szemmel feléje hajította a bárdot, hát egy bicit elbaszta az irányt és így lett Texasz monó. Fater mondta hogy kibaszásból küld neki majd fülhallgatót de nem fogom átadni. Ja és igen, kocsmában voltunk Texasszal és mondta, hogy igyak dzsintonikot mert az olyan angol és én ittam és valóban igaz, hogy a harmadik pohár után kúrvára minden nyelven felsőfokon beszél az ember, én például a svájci nagy hadronütköztetőről magyaráztam neki, ő pedig Heine verseket szavalt és baszki, értettük egymást.

 

Hát, ezek történnek egyelőre, fater nagyon aggódik mert otthon hagytam a kedvenc papucsomat és ki akarja hozni kocsival, de mondtam neki hogy ezért ne vezessen 18 órát de hallom ám, hogy jönni akar, mert lányos apa és tudja, hogy sok az arab, de azok nem foglalkoznak velem, de egy lányos apa az tudod milyen, fosik, hogy eladnak 3 tevéért. Mondjuk nem tudom hova tennék a Fürtösék a tevéket...

 

Hirtelen ennyi, majd még írok ha történnek rém érdekes dolgok-mint például a mai események, mikor is megkergettek a mutáns vadlibák a Temze partján...Itt a házban amúgy minden nagyon jó, kényelmes az ágyam is, még csak 7-szer szakadtam bele az ágynemű tartóba de a végén már ki sem másztam, ott hédereltem benne, a keretben. Sokkal kényelmesebb, tudom ajánlani.

 

És a Megdonálcban nincs majonéz, na ezért majd írok a Bözskének, hogy te vén szatyor, ezt hogy az anyádba képzeled, hogy idejövök és nincs rendes majonéz, te vagy a királylány, intézkedjél ecsém!!!!

Szóval, rend lesz itt gyerekek. Én mondom. Ezek még nem tudják hogy itt vagyok, de lassan majd a tudomásukra hozom!

 

Vigyázzatok magatokra, írok hamarosan!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek