Téka sztorik

Vedd a húsom!

2012. április 10. - tekasztorik.blog.hu

Az idei Húsvét pontosan annyira volt atomvaracskos-világvége fesztivál, mint minden sátoros ünnep.

Nem fogom részletezni, hogyan dőltek ki faterék, hogyan ittak "Lenor" feliratú öblítős flakonból kóser szilvát, hogyan hányták le a pilátusos stációt és hogyan rohangáltak csupasz seggel nagypénteken a kápolna körül a balatonfelvidéki kis csendes faluban és hogyan tanították meg gerely részegen, a 98 éves Marika nénit medvehagymás-multifilteres, pöcs alakú sajtos pogácsát sütni, mert mindez, mondom, nem érdekes.

 

Nade a gyerekek!

 

Volt ott szám szerint vagy tizenöt. 2 hónapostól a 14 évesig.

És hétfőn beindult az őrület, hogy akkor locsolás és kinek lesz több pénze meg több csokija.

Teszkós Gabika, fater egyik elvetemült haverja, van neki 2 porontya, Zita és Zakó. Zakó amúgy Zolika csak mivel feszt eltaknyol, átkereszteltem a lurkót, mert néha én vigyázok rájuk.

Égedelem mindkettő, Kőbányán laknak, panel, dzsippók, szóval minden, amit el tudsz képzelni, telep közepén iskola, szocializáció, úri etikett, nyelvhasználat: LEVEL ZERO.

 

Nagyon nagy arc kölkök, leszámítva, hogy én nem tudok úgy káromkodni, mint ők, pedig az egyik még csak 5 éves a másik meg 4.

Lényeg a lényeg, hatalmas házban ébredezünk hajnali fél12-kor, faterék, mint a kicsúzlizott cserebogarak, fetrengenek a hátukon, ki a vécében, ki a fürdőben, ki a lépcsőn, kit-hol csapott agyon épp a delírium szívlapátja.

Reggeli szigorúan cukor, vese-és májkímélő volt: sonka, szalonna, sonka, szalonna, szalonna, kolbász, kalács, sós stangli, virsli, kenyér, bejgli, Pista kifli, tej, kávé, szilvalekvár, tömény.

Mikor ezt úgy mindenki letudta, a kölkök felöltöztek szépen és nekieredtek locsolni.

Ez rendben is volt, csak a 4 éves Zita kiakadt, hogy ez baromira nem ér, hogy a fiúk elmentek locsolózni a lányok meg akkor hát nekik hogyan lesz pénzük meg csokijuk? Mondtuk neki, hogy üljön le a kis picsájára és nyugodjon meg, ez most nem az a rajzfilm, majd jönnek és meglocsolják őt is és majd itt van főtt tojás meg import csoki, ad a fiúknak. Na ettől aztán 20 méternyire köpte a lepkemintás cumiját, hogy nem elég, hogy se bevétel meg se semmi, itt kell maradnia, büdös lesz a haja és még neki kell a hülye fiúknak adni valamit, szóval berágott és távozott a helyszínről, faterék pedig a nagy ijedelemre töltöttek maguknak még egy adag kávét cserkót és tesztelni kezdték a sült oldalast, nehogy lezuhanjon a vércukruk.

Én kimentem a kertbe, meg az utcára is egy kicsit, hogy ellenőrizzem a rohangáló gyerekeket, nem üti-e el őket a veszett falusi forgalom, mint például csacsi, bringa, tacskó, őzike, Lajos bácsi a vegyesboltból meg ilyenek.

Kora délutánra már vissza is szivárogtak a kiskrapekok, 10-15 csoki nyúl, 1000-2000.- forint, volt nagy öröm, ment a zsivaj meg a heccelődés, meg a "bibibiiii nekem több pénzem van" című eposz, de Zita nem volt sehol. Kérdeztem Zakót, hogy ecsém, a húgod hol van? Mondta, hogy "tudja a tököm, bement a Kovács nénihez valamit enni, aztán otthagytam a fenében", de egy óra múlva megérkezett a kis csaj.

Képileg a következő volt a helyzet:

Rózsaszín kis szoknyás cumis leány gyermek, húz maga után egy sport babakocsit, ami 1 méterrel nagyobb nála. A babakocsi gyakorlatilag rogyásig van édességgel, játékkal meg lóvéval.

Állunk értetlenül, gondolván, hogy Zita kirabolt valami benzinkutat, aztán kérdőre vonjuk, hogy WTF?

-Én nyertem a locsoláááááást én nyertem a locsoláááááást!

-De Zituka-mondja az apja-mi ez a sok szar amit hoztál?-közben reménykedő tekintettel beletúr a cuccokba, hátha van benne alkohol...

-Ajándééééééék!

-De honnan kaptál te ajándékot?

-Faluból!

-De miért? ÉS MIÉRT ILYEN KIBASZOTT SOKAT????

-Azért papi, mert én nem locsolhatok, mert kislány vagyok. Bementem minden házba és letoltam a bugyimat és táncoltam és kaptam érte ajándékot...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na, ez volt az a pont, ahol vagy 40 ember megfeküdt a röhögéstől, ebből 20 elkezdte stuffolni a Gabikát, hogy szerintem jövőre menjünk Dubaiba a lányoddal húsvétkor, meg hogy tiszta anyja ez a gyerek, meg satöbbi, szóval hogy a Gabikának a körtepálesztól vagy a sokktól akadtak fent a szemei, azt faterék még vizsgálják, de 8 órán keresztül nem lehetett hozzá szólni, mert zokogott a kerekes kút mellett egy 5 literes demizsonnal és nem tudta elhinni, hogy mindez vele történik.

 

 

Minden estere, az fix, hogy ide már nem mehetünk jövőre, hiába volt kiírva az út mellé, hogy "európai falu!"

 

 

 

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek