Téka sztorik

"Világosítsd fel gyermeked..."

2012. szeptember 29. - tekasztorik.blog.hu

Szóval az van kérlekalássan, hogy én nem lettem felvilágosítva.

Fater reggeltől estig dolgozott, muter meg olyan prűd volt, mint egy háromezer éves múmia, biztos azt gondolták, hogy suli után, mikor a nyakamba akasztottam a lakáskulcsot és kimentem az utcára bandázni, majdcsak valamelyik kishaver elmondja a tutit.

14 éves voltam, amolyan kis nyomi balfasz, barbiztam meg mesét olvasott minden este a Nagyapám, Kisvakondot néztem meg fociztam az unokabátyámmal. Az osztálytársaim meg már az ellenkező neműeket stírölték, hazakísérgették a csajokat meg volt olyan is, akiknél már elcsattant az első szájra puszi.

Én meg basztam felnőni, üldögéltem a rózsaszín vattacukor burkomban és élveztem a gyerekkort.

Aztán egy szép napon történt valami.

Ültem a rötyin, pisiltem, utána elvégeztem a szokásos papírmunkát az alváz környékén, de hopp, valami nem stimmelt. Mármint színre.

Na, több se kellett, éktelen ordítozásba kezdtem, hogy ANYAAAAAAAAAAAAA, ANYAAAAAAAAAAAA, MEG FOGOK HALNI GYERE GYORSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!

Csóri muter rohant ki a szobából, hogy mivanmá megin, honnan estem le, mit öntöttem magamra, mit törtem össze, tudod, a szokásos.

Én meg ott álltam letolt, moncsicsis bugyival és óbégattam, hogy ójaj, hozzon valami kötszert, mert itt bizony most elhalálozás esete forog fent.

Muter rezzenéstelen arccal elővett a táskájából egy libressz intim betétet, megmutatta mit kell vele csinálni, majd megkért, hogy fáradjak ki a konyhába és üljek le.

Nem értettem, miért nincs kiborulva, hiszen mindjárt meghalok, ILYEN NEVETSÉGES HALÁLA LESZ EGYSZEM GYERMEKÉNEK, szóval csak sírtam, be akartam magam kötözni, mert hiszen amikor elvágom az ujjamat akkor is bekötözöm, most miért nem ez történik és mi ez az egész és miért nem sajnál az anyám...

Muterról annyit tudni kell, hogy kábé olyan laza, mint egy karót nyelt SS tiszt, poroszos tisztaság, élére hajtogatott konyharuhák és szigorú napirend jellemzi életét (most már érthető, miért és hogyan kanászodtam el ennyire), leült és elkezdte magyarázni, hogy 28 naponta megreped a méh nyálkahártya és ilyenkor ez meg az meg a petesejt meg 4-5-6 napig tart meg hasfájás meg minden, de NE AGGÓDJAK MERT MÁR CSAK KB. 40 ÉV és elmúlik.

Látni kellett volna a kis pattanásos fejemet, ahogy ott kuksoltam a konyhában és próbáltam feldolgozni, hogy itt most valami olyan történik, ami tőlem teljesen idegen, miféle méhek, meg mim van elrepedve, meg milyen 40 év, a faszért nem lehet hozni leokoplasztot meg gézt, aztán csókolom, felejtsük is el a dolgokat!

De anyám az csak lökte tovább a wikipédiát, még véletlenül sem azon a gyermeki szinten, ahol én görcsöltem, hanem ilyen szárazon és kimérten, amitől még jobban bekuláztam.

Láttam, hogy ez így nem lesz nyerő, gyorsan fel kell hívni valamelyik barátnőmet, biztos tudják mivan.

Bementem a nagyszobába a tárcsás telóhoz és felhívtam Ildit.

Ildi közölte, hogy másfél éve menstruál (nem értettem miért kell a gyerekeknek ilyen hülye felnőtt szavakat használni) és hogy ne ijedjek meg, csak ne vegyek fel fehér farmert holnap a suliba és ha ilyen van akkor ne csókolózzak a fiúkkal mert abból kisbaba lehet.

Na végre egy praktikus tanács! Gondoltam.

A nap hátralévő részében azon rugóztam, hogyan lehetne összeszedni még több infót a dologról, oké, szemmel láthatóan nem fogok kinyúvadni, de mi ez az egész, tudnom kell, marhára zavar a hasfájás mecsbokszozás meg fáramászás közben.

Lerohantam Nagyapámhoz a földszintre, elmeséltem neki az eseményeket, nagyot nevetett és azt mondta, hogy nagylány lettem, na ettől végképp beidegesedtem, mert az anyai nagyanyám mindig úgy köszönt nekem, hogy szervusz kisnagylány, én már akkor is épp eléggé bipolár voltam szóval ez aztán mindig rátett egy lapáttal, ez a kislány-nagylány dolog szóval én ettől mindig idegállapotba kerültem és nem értettem, hogy lehetnek a felnőttek olyan kibebaszott gyökerek, hogy nem képesek eldönteni, hogy mi van, hogy kicsi vagyok vagy nagy és különben se döntsék el, majd én eldöntöm, hogy mi vagyok, faszt kell engem folyton egrecíroztatni ilyen cimkékkel. Persze ezt akkor még nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni, csak hisztiztem és üvöltöttem, hogy hagyjanak békén, aminek az lett a vége, hogy anyám leöntött egy pohár hideg vízzel aztán fesztiválozhattam a kívülről bezárt szobában, egészen a tévémaciig.

Lényeg a lényeg, egészen estig pörögtem ezen a furcsa "m" betűs prodzsekten, hogy kiderítsem, miért nem merek napokig vécére menni majd, mikor is, hála a jó égnek, hazaérkezett a melóból Fater.

Már ugrottam is a nyakába és még be sem lépett az ajtón, telebombáztam az egész napi eseményekkel, hogy kééééééééépzelje eeeeeeeel, hogy az történt és a vécén és az anyu azt mondta hogy és a barátnőim már mind és a Nagypapa és és és....

Fater türelmesen hallgatta, ahogy izgatottan, csillogó szemekkel pattogok a konyhában és fel-alá rohangálok, hadonászok, mesélek, úgyhogy ráérősen elővett a frigóból egy üveg Kőbányait, rágyújtott, hátradőlt és hallgatta a performanszomat.

Amikor az egész történet elmesélésének a végére értem és végre levegőt is vettem, akkor megkérdeztem tőle:

-Fater, most mit csináljak és fáj a hasam és mi ez az egész és és és...?

És a bölcs válasz nem maradt el!

-Idefigyelj kislányom. Nagyon egyszerű ez az egész. Ha tetszik neked egy fiú, vagy te tetszel valakinek, akkor mondd meg a nevét és elédmegyek a sulihoz. (ezt így konkrétan nem tudtam beleilleszteni az adott kontextusba, de rém megnyugtató volt.) Ami meg a hasfájást illeti, van a spejzban egy üveg tojáslikőr. Ittál már olyat?

-Nem.

-Na. Akkor maradjunk annyiban, hogy mindig, mikor fáj a hasad, ihatsz  2 kortyot, nem többet, aztán tedd vissza a helyére, nehogy anyád meglássa. Nagyjából ennyi. Most menj szépen játszani, hadd nézzem a meccset.

Tyí bazzzeg, nagy volt az én örömöm! Pasik is lesznek, pia is lesz, öcsééééém, attól a naptól kezdve nem volt a világon mégegy olyan lány, aki annyira várta volna a menstruációt mint én!!!

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek