Téka sztorik

Isten éltessen Fater !!!

2012. október 31. - tekasztorik.blog.hu

Megkértem Fatert, hogy szülinapja alkalmából (ami ma van), küldjön nekem postán egy írást, mert érdekelne, Ő milyennek lát engem, milyen sztorik jutnak eszébe rólam, mert az olvasókat érdekelné a másik oldal is.

Nagyon ellenkezett az öreg, főleg, mert ezer éve nem írt semmit se kézzel se lábbal, de addig rágtam a lelkét, míg a következő irományt küldte nekem:

"Kedves Kis Viku!

Basszameg, várjál, hozok egy tollat, mert ez a melós ceruzám és kitört a hegye.

Várjál, mindjárt jövök!

Na itt vagyok csak közben csöngött a mobilom meg vécén voltam.

Képzeld a Balta elesett a robogójával, na de nem akárhogy, bukósisak nélkül, vidéken, árokba. Az árokban meg vasak, fémek, alumínium törmelékek voltak. Ott volt vele a Fityma, azt mondta, úgy nézett ki a dolog, mint valami elcseszett horror film, tiszta vér volt a Balta és fém rudak álltak ki belőle, most az intenzíven van. Mondtam a Fitymának hogy mondja meg neki, hogy ne igyon folyadékot, mert olyan lesz mint a rajzfilmekben, tudod, hogy kifolyik a lyukakon!

Mit is kérdeztél? Ja hogy mi van velem.

Hát semmi különös, voltam Bécsben a srácokkal azon a terepasztalos baszkolódáson tudod. Vasútmodell vagy terepasztal genya vagy mi a neve, tudod miről beszélek na.

Várjál most idejött anyád.

Várjál, mindjárt folytatom.

Azt üzeni, hogy ha kell, küld még neked zoknit meg bugyikat és hogy írd meg, mit szeretnél enni mikor hazajössz. Mondtam neki, hogy sertészsírban megforgatott, abált szalonnába tekert pacalt készítsen, köretnek töpörtyűt meg tejszínhabot, úgyis azon rinyázol folyton, hogy ennél már valami egészségtelent. Hát majd gondoskodunk róla, nehogy már azt mondd, hogy szerető szüleid nem tömnek tele rendesen zsíros kajákkal!

Te. Nem megy nekem ez az írás, mindig elkanyarodok a dologtól.

Szóval Kis Viku, nekem Te nagyon fontos vagy, mert Te vagy a villámhárító anyád és köztem, most, hogy sajnos elmentél, mást kell baszogatnom, ezért többet vagyok a Csabikánál, de ő is jól bírja a kiképzést.

Kis Viku, én bevallom, fiút akartam.

Mikor anyád mondta, hogy gyerekünk lesz...hát a rá következő 3 napra nem emlékszem...de az akkori Béke eszpresszó tulaja biztos...szóval én fiút akartam.

Azért fiút, mert azzal jól lehet focizni meg motort szerelni, stírölni a csajokat, menni old timer kiállításra meg minden.

Aztán megszülettél és juj, nagyon csúnya voltál ám! Mint egy kis sápadt béka! Ott pihegtél az inkubátorban, én meg csak néztelek, na, gondoltam, ebből se lesz ember, megtartjuk valami csivavának vagy ilyesmi, de aztán hazahoztunk és elkezdtél zabálni és akkor már jobb lett a helyzet. Persze sokat óbégattál ami nagyon zavart mert nem tudtam rendesen nézni a meccset, ezért volt olyan, hogy egy csepp rumot tettem a cumisüvegedbe, a tejbe, és akkor rendesen aludtál, anyád is örült meg én is.

Mikor már tudtál járni a kis dundi virgácsaiddal, akkor elkezdtünk focizni, emlékszel? A kertben. De nem voltál valami tehetséges. Titokban reméltem, hogy 3 éves korodra már jobb leszel, de nem lettél. Aztán 13 évesen már egész közepes kapus voltál, de akkor meg már nem engedtelek el focizni a grundra mert elkezdett nőni a cicid.

Emlékszel a bogárhátúmra? Milyen ügyesen szereltük! Egyszer magadra borítottad a csavarkulcs készletemet és betört a kis fejed. Én mondtam, hogy vigyázz bazmeg, de már 15 hónaposan sem voltál szófogadó!

Anyád nagyon büszke volt, mikor megnyerted ezeket a piros nyakkendős, komcsi szavaló versenyeket, de én ezeket ilyen tinglitangli dolgoknak tartottam, mert már akkor láttam, hogy rendes szakmát kéne tanulnod! És látod, igazam lett! 35 éves vagy és nem értesz semmihez! Pedig mennyit könyörögtünk neked, hogy legyél orvos vagy jogász, mennyi pénzbe került az állandó korrepetálásod, mennyi...

Na nem is folytatom, várjál, hozok egy fröccsöt mert felbasztam az agyamat.

Szia Kis Viku, most már másnap van, minden értelemben...

Mennyit írtam, hihetetlen!

Na idefigyelj.

Te nekem, Te vagy nekem a lányom. Fiút akartam, de lány lettél. Nem tudom miért, de most már ezen nem agyalok. Szóval Te vagy a lányom és senki más. És én nagyon szeretlek. Akkor is szeretlek, ha nem vagy különösebben szép, okos, gazdag, tehetséges, nem mentél férjhez se jól se rosszul, szóval én szeretlek, mert Te vagy nekem a Viku.

És, ha jobban belegondolok, lehet veled meccset nézni, szotyit köpködni, bunyózni, focizni, old timerre járni, tehát annyira azért nem basztam el.

Nem?

És ne haragudj, hogy 16 éves korodban lementünk érted anyáddal a Schwartzer Ferenc utcai borozóba és anyád a hajadnál fogva rángatott ki, mert angolra kellett volna menned, Isten látja lelkem, én mondtam neki, hogy hadd maradj és nagyon büszke voltam rád, hogy háromkettes rizling fröccsöt ittál! Akkor csapott meg először a szele, hogy fasza kölköm van!

Na, megyek, mert jön a Janika, talált valami új krimót a 7. kerületben, állítólag le kell tesztelnünk nagyon gyorsan, mert ma hoznak cseh söröket.

Figyelj, mondd meg azoknak az olvasóknak vagy kiknek, hogy Te vagy a Kis Viku és hogy téged szeret az apukád. És hogy ennél több nem is kell egy életben.

Jó, oké, a  kiszáradás az ősellenség, de na...érted miről magyarázok.

Puszillak, vigyázz magadra, hamarosan küldöm a listát, milyen italokat kell hoznod nekünk karácsonyra!

Puszi!

Fater.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek