Téka sztorik

Nácik, basztatás, barátság

2013. január 27. - tekasztorik.blog.hu

Faternak van egy löb-je (Legjobb Örök Barát-lásd South Park.-a szerk.) aki a Dzsexon.

Namármost ezek ketten olyanok, mint a Valter Mattaú meg a Dzseklemon a Szomszéd nőjében. A két marakodó vénember.

A Dzsexon az egy ilyen nagyon lassú, sótlan, depressziós, mogorva kis punnyadék, Fater meg egy nyüzsgő, besózott seggű, dumázós, poénkodós Fater.

Szöges ellentétek, viszont vagy 50 éve löbök-még oviból- márpedig a löbség az nagy dolog kérlekalássan.

Nos, mikor épp valamilyen évszak van, akkor fogják magukat ezek ketten és lemennek a Dzsexon telkére, ami Ráckevén van.

Nagyon jó kis telek, ott áll pontosan a Duna partján, kert végiben stég, lehet pecázni álló nap, tiszta háváj meg minden.

Tudni kell, hogy a horgászásnak azé' vannak változatai.

A Dzsexon az leül arra a kis nyomi horgász székre, és mondhatni 12 órán keresztül képes néma csendben nézni a saját köldökét, közben pedig a lábszagára és a víz halk csobogására meditál, néha elbóbiskol és egy olyan 3-4 óránként kiveszi a botot. Hát, nem az a kapkodó elmebeteg fajta, mondjuk napi 6 antidepivel én sem pörögnék úgy, mint egy white partyn a parasztok.

Fater, az meg , sutty, reggel bebassza a botot a vízbe, felpattan a bringára, kimegy a ráckevei piacra, vesz ódalast, kolbit, kenyeret, bort, visszajön, tüzet rak, kitakarít, magyaráz, fröccsözik, rádiót hallgat, meg néha odamegy csesztetni a Dzsexont, hogy érezze a szeretetet, az meg ordít, hogy "mennyé innen a jó k***va anyádba hát elmennek a halak! Mitől mennek el, hát itt pofázol bazmeg a hátam mögött, ezt csendben kell csinálni...ne nyissad ki a dobozos sört, mert a szisszenésre is elmennek a halak! Foglalkozzál a botoddal, már megint leették a csontit, üres az etetőd, faszom hát ez neked horgászás?!"

Na így nyomják álló nap.

A telek 2 másik telek közt helyezkedik el, balra vannak a Basztatósék, jobbra meg a náci néni meg a náci bácsi.

Ezeket ám mind Fater nevezi el, mert mindenkit elnevez, ez a heppje.

A Basztatósék:

Onnan indult a sztori, hogy van a Brigi. Az egy ilyen rendesen karban tartott 45-50-es bula, bomba alak, átlagos fej, de nagy csöcsök, és az mindenképp szempont. Namármost, akármilyen évszak van, a Basztatós Brigi kijön a kertbe és gazol, tesz, vesz,( basztatja a kertet magyarul,) pontban délután háromtól ötig. Ez a műsor. Ekkor lehet őtet stírőlni a kerítésen keresztül, ami nagyrészt nád, de persze vannak benne kicsiny hézagok, amiket Fater gondos-dolgos kis kezei tettek oda.

Van a Brigi férje, értelemszerűen: A Basztatós. Fater szerint diplomata, mert 1 évben egyszer ha itt van a telken, akkor is lesötétített BMW-vel jön zakóban. Szerintem a Basztatós egy sima drog díler, de persze a diplomata jobban hangzik, a bűnözők sem úgy titulálják magukat, hogy bűnözők, hanem hogy "vállalkozók."

Basztatóséknak van 2 fia, a Nagy Baszta, meg a Kis Baszta, plusz, itt van a Basztatós anyja, az Ótvar Nagyi, aki nagyon szakadt és nagyon igénytelen egy vénasszony, fogatlan és házsártos, kisebb koromban mindig megdobáltam szilvával, de Fater lecseszett ,hogy azt nem illik, az nagyot koppan, térjek át a dióra, úgyhogy áttértem.

A másik szomszédban lakik náci néni és náci bácsi.

Nekik azért jutott ez a megtisztelő nick név, mert jó pár évvel ezelőtt elhúzott az utcában vagy 20-25 motoros és irtó nagy port vertek fel, a kis öregek meg nekiálltak anyázni és zsidózni, hogy ezek biztos ilyen zsidó motorosok, mert olyan hangosak, mint a zsidók (logikát ne keresd), így aztán ez lett a becenevük. Amúgy irtó cukik, ezt leszámítva, náci néni mindig átküld nekünk sütit (meggyes nácit, ahogy mi hívjuk) és megalázó módon, mindig nekem kell visszavinnem az üres tányért és megköszönni az édességet. Mivel hót nagyot hallanak, ezért azt szoktam csinálni, hogy becsöngetek-olyan százötvenszer-, kijön a néni, fülig ér a szám és azt mondom: "Shalom! Köszi a sütit náci néni, irtó finom volt, majd este hozunk egy kis sóletet, szia!" ő meg boldogan nevet hogy jaaaaaj nagyon szívesen hát az uram szedte a meggyet a...(végtelen beszédáradat a fáról, az életről, tudod, nem megyek bele.)

Szóval ez a 2 mozi csatorna van Ráckevén, a Basztatós meg a nácis. Meg van a Nesönel Dzseografik, hogy folyik a Duna, de az Dzsexonnal és Dzsexon nélkül is állati unalmas.

Így aztán Fater kénytelen magát feldobni, mert a Dzsexon úgyis elalszik, miközben nézi a semmit és sajnálja a halakat, mert milyen rossz lehet szegényeknek, hogy folyton vizesek és hideg van és ő még ki is fogja őket és mi van, ha egy anyuka halat fog ki és ott maradnak árván a kicsik...szóval Dzsexonnál is csúszik azért valami ott fejben ölég rendesen, tehát unaloműzés gyanánt azt szokta csinálni az öreg, hogy sunyi módon megvárja, míg elalszik a Dzsexon, aztán odalopakodik a háta mögé és székestül meg botostul beleborítja a Dunába, aztán meg úgy röhög, hogy nem bírja abbahagyni.  Az a vicc, hogy 40 éve ezt csinálja és a Dzsexon ugyanúgy elalszik a stégen, miközben TUDVA TUDJA, hogy kúúúúúrvára bele lesz borítva.

Miután csurom vizesen kijön a folyóból, szidalmazni kezdi az öregemet és a kert végében összegyűjtött tűzifa darabokkal kezdi el dobálni, amiből ugye 1-2 rönk átreppen a Basztatósékhoz is, mire visítani kezd a Brigi, hogy az nem igaz, hogy meglett 60 éves emberek ezt csinálják, ez hihetetlen, fejezzék be azonnal, mire Faterék leoltják, hogy fogja be és törődjön a saját dolgával, közben a 2 Baszta gyerek nevetgélve visszadobja a fákat meg hozzá még pár rohadt gyümölcsöt, ettől a Brigi még jobban beidegesedik és sivít, aztán kijön a náci bácsi, hogy mi ez a lárma-ezt bezzeg meghallja-mire a Dzsexon odaüvölt, hogy PAPA, MEGJÖTTEK AZ OROSZOK!, mire a náci bácsi megszeppenve bemegy a házba és kivezényli a felettes énjét, hogy csináljon rendet, na, előtotyog a náci néni, értetlenül nézi, mi ez a rohangálás meg dobálózás, megkérdezi, hogy kérünk-e fánkot, aztán bemegy és elkezd sütni. Közben a Dzsexon, ha nyár van, levetkőzik meztelenre, hogy száradjon, Fater odamegy a Basztatósék kerítéséhez és kitép egy jó nagy adagot belőle, hogy "gyere Brigi, ha van egy kis apród, olyat láthatsz, amilyet a férjed még sohasem mutatott neked!", mire a Dzsexon fülét -farkát (szó szerint) behúzva elmenekül, Fater pedig továbbra is vinnyog a röhögéstől.

Dzsexon kijön átöltözve, száraz ruhában, még gyorsan megkergeti és megdobálja fatert műanyag flakonokkal,majd dohogva visszamegy a stégre.

Na, ez szokott lenni a program, néha kiintegetnek a vízi rendőrök, mert már ismerik faterékat, majd továbbhajtanak, pont le se szarják, hogy 10 kilós farönkök meg punnyadt szilvák és boros kannák repkednek az amúgy torkuk szakadtából üvöltöző népek között a parton.

Aztán egy szép nyári estén azt kérdeztem apámtól:

-Fater, mondd, ti miért vagytok barátok? Egyfolytában civakodtak, több mint fél évszázada! Mégis mi köt titeket ennyire össze?

Fater elgondolkodott-tudod, mint a hatásvadász amcsi romantikus filmekben-majd azt felelte:

-Tudod kis Viku, mikor odaosonok a Dzsexon háta mögé és megfogom a kis székét, hogy beledobjam a folyóba, akkor átnézek a válla felett és azt látom, hogy alig bírja visszatartani a nevetését.

Nem alszik, hanem izgatottan várja, hogy beledobjam a vízbe és kezdődjön a játék.

Na ez az, amit egy harmadik ember nem lát, csak mi ketten tudunk.

Azt hiszem, ez a barátság.

...És mivel ettől a kis monológtól még ő is kurvára bekönnyezett, ezért aznap éjjel még kétszer csobbant a Dzsexon a Duna hömpölygő vízében.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek