Téka sztorik

Fater és a világnézet

2013. március 25. - tekasztorik.blog.hu

Tavaly nyáron ültünk a telken a teraszon.

Volt némi fröccs, meg dög nagy meleg, szólt a flex meg a fűnyíró a szomszédos kertekből.

Aztán Fater kortyolt egy nagyot és azt mondta:

-Na idefigyelj kis Viku. Megmondom én neked, hogy mi itt a nagy harci bré.

Ezek a köcsög multik, te, ezek a giga mega óriás kurvaannnnya cégek, meg ez a sok bevásárlóközpont, hogy a rohadás enné meg őket! De nem? Voltunk 2 éve Londonban, emlékszel. Akkkkkkora áruházak vannak, hogy simán ott kóvályogsz 8-10 órát és konkrétan megbolondulsz! Hát megzápul az agyad a bőségtől! Megmakkansz idegileg!

Idefigyejjél! Gyerekkorodban mi volt?

Lementél a boltba, volt tej, kenyér meg tojás.

Nem bazmeg 50 méter hűtősor, nyolcezer féle tejjel, hogy bio meg kecske meg marhatej meg rízstej meg naptej meg a faszom! Volt "A" tej. Slussz passz! Készvége! Volt fél lityó meg 1 lityó. Aviszonhallásra. Kenyérből volt 2 kilós, ha megkérted a Marikát, elvágta félbe. Nem?

Rendben van, tombol ez az egészséges mizéria, hogy ÚRISTEN MEGHALUNK, mert Csernobil meg szennyezés meg baktérium meg JÉZUSMÁRIA, MÉREGTELENÍTÉS, asztrálsík,biorezonancia, rákmegelőzés, infarktus, elhízás...basszák bele az emberbe a félést az élettől. Oké, legyen 2 sor, 1 egészséges, 1 egészségtelen, aláírom. De hogy az már hogy hogy van, hogy hatszáz féle a kenyér meg ja meg...a másik...belépsz ugye egy ilyen ép ésszel fel nem fogható áruházba, végeláthatatlan sorokban ott vannak ezek a picsalapok. Ilyen divat, olyan smink, fogggyá le, miegymás, és mindegyik elején szilikonos, szarrá retusált bulák.

A nők szoronganak, a pasiknak meg már nem áll fel a farkuk ha 58 kiló az asszony mert milyen egy dagadt egy moslékos edény. Én erről beszélgettem ám a szociológus Imivel, tudod, az ilyen olvasott okostojás, ilyenekkel foglalkozik, tök érdekes dolgokat mondott. Ezeket is ő mondta, jó oké nem pont így, mert egy karosszéria lakatosnak nyilván nem így megy az agya, hanem fogom a sört meg a bort, aztán pont le is szarom, nem megyek ilyen hiper közértekbe, de hogy van ez a felhasználói vagy milyen társadalom...

-Fogyasztói...

-Az az, hogy érted, a bolygó egyik fele megdöglik, ott vannak ezek a szerencsétlen, felpuffadt hasú kis kölkök, akik mit nem adnának 1 deci tiszta vízért, és van a bolygó másik fele, aki nemhogy baszik ezeknek segíteni, de ilyeneket vesz, hogy fél méter magas csipsz, tudod, ilyen színes zacskóban, meg most nem is akarom sorolni, felesleges szarok tömkelege, meg okos mobil bazmeg, hát az anyád, az legyen okosabb nálam, nekem a mobil az arra kell, hogy telefonáljak, nem pedig hogy az interneten mutogassam a szőrös seggemet, de nem? Most komolyan, rohadt idegesítő, hogy ilyen elkúrt fejűek a népek, hogy ülnek a hájas picsájukon a fotelükben és sorozatot néznek és hamburgert zabálnak, mikor egyrészt lehet jó magyar szalonnát is enni, de ezt ők nem tudják, másrészt hogy ez így meg van hasadva, hogy x milliárdnak van mit enni, x milliárdnak nincs. DE, akinek van és módjában áll, az nem ad annak, akinek nincs, inkább vesz még egy autót. Ez tök idegesítő, ki is bontok még egy üveg rozét...hihetetlen hogy 2 perc alatt felbaszod az agyvizemet! De nincs igazam? Te hogy látod ezt?

-Khm...Hány éves is vagy Fater?

-58.

-Akkor adj hálát az Úristennek, hogy ez még csak most jutott eszedbe és volt 58 olyan éved, amikor pont leszartad a világ másik felét.

-De egy ganyé vagy! Oltod belém a lelkifurkát?!

-Én? Beléd? Nem. Te rendes ember vagy és mindenkin segítesz. De mi lenne mondjuk, ha holnaptól lemondanál havi 10 doboz cigiről meg 3 liter borról és az árát felajánlanád valamelyik szervezetnek?

-Én azt a saját szervezetemnek szeretném felajánlani, jó? De amúgy, miért pont én? Én kis ember vagyok, kis pénzből élek, miért nem segítenek a multik? Tudod mit? Felajánlom az éhező országoknak a Csabikát.

-És mit kezdjenek vele?

-Mittudomén, eladom rabszolgának Etiópiába. Eladom 3 tevéért. Odamegy, segít, eszik amit talál, hazajön és kész. Vagy ha nagyon eladom, akkor hazaszökik.

-De miért a Csabika farkával vered a csalánt? Miért nem mész te?

-Najóvan gyerek, látom részeg vagy, nap is megszúrt, hozzál szotyit kezdődik a meccs.

-Látod Fater, ezért tartunk itt...

...és egy sunyi mozdulattal kirúgtam alóla a kemping széket, majd bátran elfutottam, mint Szőr Robin...

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek