Téka sztorik

Fater nagyapa lett!!!

2013. április 17. - tekasztorik.blog.hu

Na ez úgy történt, mielőtt pilláznál, hogy én meg a Szűz Mária meg a szeplőtelen kufirc, szóval tegnap jöttem vissza ide a mediterrán paradicsomba (Anglia) és otthon voltam 10 napot.

Ebben a 10 napban gyakorlatilag mást sem hallgattam, csak azt, hogy KIS VIKU NEKEM UNCSI KELL és hogy mekkora egy nyomorék vagyok, mert még szülni sem tudok, mint minden egészséges nő, mikor meguntam a hülye hegyi beszédet és felsoroltam vagy 425 ezer ellenérvet és indokot (kiragadok példákat, nem nagyon nyomós érveket csak ilyen kis semmiségeket: nincs férjem, nincs rendes munkám, nincs pénzem, nincs lakásom), akkor kuss lett, de 10 perc múlva bazmeg kezdődött elölről az egész, mintha a falnak pofáznék.

Na, ezt meguntam és hozzávágtam az öreghez egy doboz cigit meg egy olyan mondatot hogy ha ennyire be van remegve a fokhagyma segged egy unokáért akkor csinálj magadnak.

Másnap reggel ott áll az ágyam szélén alsógatyában, kávéval, és látom a fején az "asztarohadt mekkora ötletem van Kis Viku" fémjelzésű tekintetet.

-Kis Viku. A Mercis Bélának van a lánya, az Edit. Az 39 éves. Az Editnek van  a lánya a Rozi, aki 2 éves. Most szépen kimegyünk hozzájuk Kápmegyerre és elhozzuk a Rozit.

És kimentünk és becsöngettünk és az Edit boldog volt mert ismeri Fatert rég óta, meg érintőlegesen engem is és akkor Fater közölte, hogy neki a nagyapai hormonjai azok tombolnak és uncsi kell és elvisszük a Rozit akkor is, ha az anyja nem akarja, ha az apja nem akarja, ha a gyerek nem akarja, ha a jó Isten nem akarja, na mi akkor is visszük a Rozit, mert kérem nagyapasági gondjaink vannak.

Edit picit furán nézett, de felöltöztette Rozit, meg lett neki mondva, hogy el lesz cipelve a kis segge jáccóra meg sétálósba meg lesz csoki meg fagyi, úgyhogy a szőke kék szemű fürtös habos babos édibédi cukifalat felcsimpaszkodott Fater karjaiba és akkorát nevetett rá, hogy az öregemnek bokáig folyt végig a reggeli borgőzös vizelete a melósruhán.

-Na kis Viku, itt van nekem uncsi!-lelkendezett diadalittasan, miközben pirosra csókolta borostás képével az ártatlan cserfeskét.-Gyere Rozi, kezdődik a meccs, hazaviszlek, leülünk a konyhába, oszt megnézzük.

Így esett, hogy a játszótér, a séta, a fagyi és a rengeteg kutyus végig simogatása után hazaértünk.

-Gyere Rozi, kapsz te is egy fröccsöt-mondta fülig érő szájjal az öreg és összedobott a kiscsajnak egy málnaszörpös-szódás megoldást, kacskaringós szívószállal.

Rozi baromi cuki mert már beszélni is tud, Fater mondogatta neki, hogy éééén vagyok a pótnagyapád, mondjad szépen hogy pótnagypapa, úgyhogy van új beceneve, a "pót", ennyit tudott kimondani Rozika, de ezt nagyon kimondta, mert ha felállt Fater és kiment pisilni, akkor jött az óbégatás, hogy "pót! póóóót, gyele ide póóóót, gyele gyele gyolsan foci foci" és a csöpp kezeivel mutogatott a tévére.

Fater elolvadt, mint vaj a tepsiben, a foci végén átkapcsolt boxra, és lelkesen magyarázott a kétévesnek, hogy nézd csöppem, ez félnehézsúly, pici ismételte: "fél". De aztán már mondta, hogy "boksz, bácsi, néni, tábla, jing (ez a ring), tévé, gyakorlatilag teljesen érthetően végig közvetítette a mérkőzést, néha felkúszott Fater ölébe és rozé fröccsöt követelt, de ezt megtagadtuk tőle.

Nálunk töltött egy fél napot, nyakig pörkölt szaftban és nevetésben, aztán este hazaérkezett anyám, belépett a konyhába, Rozi ránézett és kacagva annyit mondott: "dundi néni!"

Hát ez volt az a pont, ahol elhangzott a sokak által ismert "vagy én, vagy a gyerek" kezdetű vízválasztó és egyben költői kérdés, úgyhogy Fater (azaz: Pót), heti háromszor megy Kápmegyerre és úgy érzi, le vannak kötve a fölös nagyapai hormonális gyökei, Rozi is rém boldog, pár napja ránézett az anyjára és közölte vele hogy "kocsog bííííjó (köcsög bíró)", azóta nem adják kölcsön olyan szívesen, de Fater megígérte, hogy ezentúl csak gyermekdalok szintjén fog káromkodni a bajnokok ligája alatt, így most " a macska rúgja meg ezt a Ferencvárost és cickom, cickom, ejjj de kimaradt ez a tizenegyes, ladikom ladikom" frázisokkal operál verbálisan, de nem baj, mert amíg gyerekezik, nem gyújthat rá, mert akkor megkapja a "büdi pót" cimkét...

Úgyhogy öröm és boldogság, természetesen fényező Csabika is fellelkesült, ő most gyereket akar, ezért Csillának szólíttatja magát és egy igen komoly műtéten gondolkodik...

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek