Téka sztorik

Film, Fater, Budapest

2014. május 19. - tekasztorik.blog.hu

(Hetente egyszer moziba megyek Faterommal és a barátaival. A látottakat megbeszéljük egy kocsmában, fröccs és cigaretta mellett, Budapesten. Filmkritika alulnézetből, avagy a munkásosztály diszkrét bája)

 1. Rész

 

 

G O D Z I L L A

 

god1.jpg

 

 

-Marika! Marika drága, egy korsóval ijesszen már meg, tündérbogár! Egyem meg, olyan gömbölyű feneke van, mint egy '72-es Volkswagen motorháztető! Csabika te mit iszol? Hubi? Géza bácsi mit kér? Többiek? Na akkor Marika drága, idefigyeljen csillag husi! Hozzon nekünk 5 üveg bort meg ugyanennyi szódát  literben, aztán csak elleszünk valahogy.

-Na milyen volt a mozi, Fater?

-Várjál már Gabika, hol a cigim? Itt van, jólvan.

-Itt nem lehet dohányozni!

-Gabika. Aranypofám. Idefigyelj. Ez egy kocsma. Eldugva a városban, jó mélyen. Szinte csak mi járunk ide, az egész nincs 50 négyzetméter. A helyiség a rendőr Janikáé, úgyhogy mi itt, mint a régi szép időkben, iszunk, bagózunk és pofázunk. Értve vagyok? Ilyen földalatti mozgalom jelleggel. Szamizdat, szabadkőművesek, '56, légópince, vágod!

-Na jól van már, hányan voltatok moziban tegnap?

-Kilencen.

-Meséld már el a Godzillát!!!! Odabaszott látványilag????

-Hát gyerekek, ekkora fost már rég láttam. Ugye Csabika?

-Nekem tetszett benne a szőke csaj...

-Jólvan, te nagyon nyomorult, kár beléd a kultúra! Szóval. Az volt a történet, hogy titkos katonai helyen elkezdett kibábozódni valami denevérsáska. Nem a Godzi, hanem egy másik ilyen genya, tudod olyan mint a tripod, de közben világított belül, meg szárnyai voltak meg szöcske lába meg predátor arca, fujjjj. Totál lejött hogy ez nem igazi hanem ilyen számítógépes rajzolásos cucc amúgy...

-És gonosz volt?

-Várjáááááá ne rohannnnyá! Marika! Egy hamvedret ha igényelhetnék...egyelek meg, köszönöm...naszóval. Volt egy csávó, ilyen tudós faszi, aki részt vett egy robbanásban mikor összedőlt ez a titkos bázis. Aztán eltelt 15 év és akkor már nagy volt a fia, aki amúgy egy igazi, téglafejű amcsi katona, olyan mint az Avatarból a srác. Nem a kék nyurga, hanem a rendes. Tudod ilyen tipikus amerikai terepruhás csávó, akinek mindene a hadsereg.

 

amcsi.jpg

Na. Eltelt ennyi idő és az öreg ráparázott hogy neki vissza kell menni Japánba mert ott van ez a bázis és szeizmikus rengések vannak meg sugárzás meg kurvaaaaannnnya, úgyhogy visszament az öreg meg a téglafejű és akkor ott meglátták elkerítve ezt a batmanszöcskét.

-Óóóóóóóóóóóóóóóó tök jóóóó! Tiszta Jurasics Park! Meg Világok harca! Dekafaaaaaa!

-Azaz Gabika, jó a meglátás, csak ez itt a gagyi verzió.

-És tuti elszabadult a szörny mi?

-El hát! Elrepült a brébe, közben a fél világot letaposta a sáska lábaival.

-És ez mi volt? Emberevő? Megette a feka buszsofőrt meg a szakácsot, mint minden ilyen filmben?

-Neeeeeem, de figyelj, ezen beszarsz! Tudod mit evett? ATOMOT GECCCCCC!!!! Nem húst, nem növényt, ATOMOT! Atomsugárzást, atomhulladékot meg ATOMBOMBÁTBAZMEG!!!!

atom.jpg

-Beszarás!!!! Ne röhögtess! 

-Mondom! És mivel az amcsiknak hasít ám az agyuk, ezért atombombával akarták kinyúvasztani! De ez a lény megérezte ám az atom ILLATÁT és ment mindenhova, mert éhes volt. Biztos azt mondogatta magában: Mindjárt felrobbanok az éhségtől...Mi van Csilluka mit akarsz mondani?

-Szerintem oan cuki volt a főhős passssi! Oan szép teste voooolt meg mindeeeen! Szép zöld szeme volt meg bátor is volt! Én lehet hogy írok neki fészen!

-Csilluka. Szerintem egy amcsi színész nem akar egy magyar szolis-műkörmössel randizni, de te tudod.

-Mossss miééért? Szerinted nincsenek akkora melleim mint annak a szőkének? És szerinted nem tudok amerikaiul vagy mosssss mi vaaaaan? Asszed nem tudok írni neki?! Szpíkkelem az inglist középfokon hallloooood?!

-Na mondjad bogaram, mit írnál neki?

-Hát azt hogy háj, ju ár veri sztrong! Áj em Csilla from hungári end áj em szexi, hot and big cici. Kom tú vesztend szökökút end sopping tögedör! Áj will kényeztet ámerikán szoldzsőr óll déj óll nájt!

-Remek lesz Csilluka, szólja ha megvoltak a vietnámi veteránok is, de most kanyarodjunk vissza a filmhez.

-Háború van gyerekek? Jaaaaj istenem nem zártam el a gázt!

-NYUGODJON MEG GÉZA BÁCSI, NINCS HÁBORÚ!

-Akkor jóvan, mert holnap reggel megyek az ortopédiára!

-TESSÉK SZÉPEN MEGINNI A RUMOSTEÁT, JÓT TESZ ESTE LEFEKVÉS ELŐTT! Na, hol tartottunk gyerekek?

-És mi volt? Godzi nem volt?

-Na. Elszabadult ez a tripod szöcske ééééééééééés kiderült, most kapaszkodj meg, hogy van ebből még egy! Mert az egyik hím volt, a másik meg csaj!

-Nagyon romantikussss!

-Bezonyám! Na és akkor előkerült a másik és letaposták az USA háromnegyedét mert randizni akartak és végül találkoztak valahol a felhőkarcolók árnyékában és akkor a pasi tripod átadta a nősténynek az atombombát a szájába, aki jóízűen megette, mert amúgy terhes volt és a hasán lógtak narancssárga, világító lárvák.

g1.jpg

-Na neeeeeee, ekkora gagyeládé a világ faszán nincs!

-MONDOM! Ja meg közben ordibáltak a szörnyek, mert tudjuk, hogy azok mindig óbégatnak, ilyen a természetük nekik. És azt is tudjuk, hogy amikor New Yorkban elmegy az áram, akkor leállnak az autók is. Logikus...

-De hol volt a szörny, fiam? Lelőtték az oroszok?

-Jaj Géza bácsi, tessék feltekerni a hallókát és ide kagylózni!  Szóval. A Godzi az ott sunyult az ócejjjánban és egyszer csak kijött. Az is letaposta a bolygó felét, jöttek helikopterek, rakéták, fegyverek, minden szar, tudod, de a végén a Godzi összecsapott ezzel a két batman csótánnyal, jól kinyírta őket és visszament a vízbe és nemzeti hősként ünnepelték a nagyon okos amerikaiak. Ennyi volt a film. Magyarország és környéke megint megmenekült, tök jó hogy ezek a katasztrófák mindig csak a jenkiknél vannak, biztos azért, mert nekünk itt van Drakula, ennyi szar ne érjen má minket...De az amcsikat megmentette a japó denevérsáskáktól a kis cuki.

g3.jpg

-Hát ez jó nagy fos lehetett.

-Istentelen nagy szar volt gyerekek, komolyan mondom, nem hittem el öcsém, hogy ilyet manapság legyártanak! A tipikus amerikai film: az erkölcsi hős katona, a zakkant tudós, a kételkedő japán tudós meg az anyuka gyerekkel és a sikítozó nép meg a felborult sárga taxik. Ebből valahogy nem tudnak kilépni odaát vagy 25 éve. Ugye Csabika?

-Hát én nekem az a furcsa, hogy ott van sok ember egy ilyen filmforgatáson és senki sem veszi észre, hogy ez a film nem jó?

-Csabika, te menthetetlen kis butus...egyelek meg! Majdnem kitépted a szék karfáját úgy remegtél mikor összecsaptak ezek az izék!

-Jó igen, féltem. És? Meg nekem van együttérzésem! Képzeld el, hogy ezek a lények ott csattognak meg tépik egymást és közben ott van alattuk egy rakás civil, statiszta meg stáb! Szerinted azok nem féltek???????!!!!!!

-Édesfaszom, hogy evett volna meg téged a lokneszi szörny!

 dinofacepalm.jpg

komment komment

Kommentek