Téka sztorik

Így jártam anyáddal

2014. május 20. - tekasztorik.blog.hu

Minden gyerek életében eljön az a pont, mikor leülteti a szüleit és megkérdezi tőlük, hogyan ismerkedtek meg.

Én nagyjából 13-14 éves lehettem, mikor nekiszegeztem az öregemnek ezt a dolgot.

A beszélgetés nagyjából így zajlott.

-Hát kis Viku, az egész a Görénnyel kezdődött…de ehhez ki kell nyitnom egy sört…na várjál…Az úgy volt, hogy ugye én ide születtem Budára, de anyád valahova Rákosborzasztóra, tehát semmi esélyünk nem lett volna találkozni, de a Görény-polgári nevén Schneider-Tóth János-aki szintén itt lakott a hegyen, oda Rákosra járt sakkra, mert a Görényt azt mi kiközösítettük a srácokkal, mert nyomorult volt, horpadt  mellkasú, szemüveges és ragyás és hulladék, meg egy csomószor megvertük, pont ezen okokból kifolyólag, persze nem nagyon, csak hogy érezze hogy utáljuk.

:D

-Szóval ez a csíra oda járt balfaszkodni, abba a suliba, ahova anyád járt. Minden hétfőn üzembiztosan megjelent délután 4-kor, anyád meg akkor volt…mennyi is? 16, igen 16, és elmondása szerint ott bandázott a csajokkal a kapu előtt és mindig jött a Görény és odaköszönt nekik, hogy kezicccsókolom, ezek meg bepisáltak a röhögéstől.

:D

-Na, mi ugye erről nem tudtunk semmint, márhogy milyen bigék vannak ott a város másik felén, mert örültünk, ha a budai luvnyák felét le tudjuk vadászni, állandóan elkötöttük apám Wartburgját – blogolvasóknak mutatnám, beszarszelájulsz-

1965_Wartburg_311_(991cc)

és ezért rendszeresen el lettem verve nadrágszíjjal, de nem érdekelt, mentünk a Tabánba meg az Ifi parkba és csajoztunk mint az állat…Lényeg a lényeg, egy napsütéses vasárnap reggel csapattunk a verdával a hegyen, Totya, Csabika, Fityma meg én, és akkor megláttam a Görényék háza előtt anyádat, és akkor nyomtam is egy satuféket…mint utóbb kiderült, egy életre.

- :’)

-Az történt ugyanis, hogy ez a balfasz rosszul lett a sakk “edzésen” , biztos nagyon elfáradt a keszeg teste,és akkor még volt szociális háló meg odafigyeltek egymásra az emberek és a tanárnő megkért valakit, hogy kísérje haza ezt a csenevészt, mert olyan sápadt, mint a bolti zsír, erre anyád jelentkezett, aki épp ott rohangált a folyosón, hogy majd ő elkíséri, és feljött ide, az én területemre, Budára, és a Görény ült a kapuban mert szarul volt, anyád meg ott állt mellette és én akkor elsuhantam a srácokkal a Wartburggal, tudod, mint a Grease című mjúzikelben a Travolta, és ránéztem anyádra aki épp kifújta a füstöt és ő is rámnézett ahogy lelassítottam, és én egyből belezúgtam, és neki egyből nem tetszettem bazmeg.

:D :D :D Mi volt veled a baja?

-Hát mentünk még 2-3 kört ott az utcában, aztán leparkoltam mellette és odamentem hozzá, miközben a Görény ordítva rókázott a kapuban…Odamentem és azt mondtam neki:

-Szia kislány, láttál már amerikai farmernadrágot?

Mert hát akkoriban tudod mi volt? Semmi. Hetvenes évek eleje, az volt. Ha valamelyikünk apja véletlenül kijutott külföldre és hozott rágót, ruhát vagy üdítőt, cigit, hát mi voltunk az Istenek! Nekem meg volt egy igazi, amcsi farmer gatyám, hallod, senkinek nem volt olyan a városban, csak nekem, és gondoltam ezzel bevágódom anyádnál is, mert ezzel a dumával az összes csaj bugyijába bejutottam addig. De anyád csak végigmért és annyit mondott:

-Hát, ideje lenne már kimosni, mert tiszta retek.

Na, én ott lefagytam, assetuttam mit mondjak, úgyhogy elkezdtem hebegni-habogni és elmenekültem a tett helyszínéről, mint egy nyúl.

Napokig álmatlan éjszakáim voltak, mert viszont akartam látni anyádat, aki akkor még nem volt az anyád, ugyebár, de ezt mégsem mondhattam neki, hogy figyelj te kis bögyös, lesz nekünk egy gyerekünk akit úgy fognak hívni hogy kis Viku!

:D :D :D

-Így aztán felkeltem éjjel és nekiálltam levelet írni neki, hogy a szeme, meg a szája, meg a haja, meg hogy szerelem, meg versek, satöbbi…Aztán megkerestem a Görényt és életveszélyesen megfenyegettem, hogy adja oda ezt a levelet anyádnak, különben megölöm. Ja, és odaírtam a levél végére, hogy jöjjön el a Tabánba Illés koncertre szombaton.

Na, nem szaporítom a szót, eljött a szombat, felhúztam a legszebb trapéz nacimat, belőttem a középen elválasztott sérómat, felvettem egy selyeminget, kigomboltam a köldökömig és irány a Tabán. Gondolhatod, se mobil, se fészbúk, mart az ideg, hogy eljön-e anyád és ha el is jön, hogy találom meg a tömegben!

Már lement a koncert fele, mászkáltam össze-vissza, megittam vagy 10 sört, kezdtem beállni és depresszióba esni, mikor megláttam Ő-t. A barátnőivel csacsogott, akkora miniszoknya volt rajta, hogy kilátszott a bugyija, fekete garbót viselt és a haja ilyen óriási darázsfészek kontyban volt,tudod, mint az Émi Vájnháznak.

Húh, kiesett a szívem a helyéről, hogy eljött, csak miattam meg minden, hát odamentem. Mondom neki:

-Szia…de jó hogy eljöttél…Nagyon sokat gondoltam rád…ő…mégiscsak rendes gyerek ez a Görény, hogy odaadta a levelemet.

Na, anyád meg nézett rám, nagy szemekkel, majd csak ennyit mondott:

-Nem tudom ki az a Görény és nem kaptam semmilyen levelet, de ha megbocsátasz, bemennénk táncolni.

Fúúúúú, hallod, teljesen kész voltam idegileg, megkerestem a Görényt, ott vonaglott a színpad előtt, megfogtam a girnyó nyakát, és kivittem a parkolóba.

-Jézusom, és  mi történt? Hogyan szeretett beléd az anyám?

-Hát, mikor azt látta, hogy harmadszor jövök át úgy az Erzsébet hídon, hogy füstölnek a gumik és mocskos nagy fékcsikorgások közepette azt ordibálom, hogy “MEGDÖGLESZ GÖRÉNY, A KURVAANYÁDAT, ÉN AKKOR IS ELVESZEM AZT A LÁNYT FELESÉGÜL!!!!!” és mindemellé a tetves kis nyomorult műbor nyakkendőjét szorítva húzom a csávót a verda mellett, aki nem győz olyan sebességgel futni, mint ahogy én vezetek, na akkor azért elgondolkodott anyád, hogy talán mégiscsak romantikus típus vagyok…

:D :D :D :D :D

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek